• 10

Halida privode ako se ne pojavi na suđenju zbog navodnog prebijanja bivše ljubavnice Sonje

- U jednom trenutku Muslimović je zaustavio vozilo, izašao i došao do vrata suvozača gde je sedela oštećena. Zatim je uhvatio rukom za kosu, izvukao iz auta i bacio na beton - navodi se u optužnici

  • 10

Banjalučko tužilaštvo optužilo je pevača Halida Muslimovića (58) za krivično delo nanošenja telesnih povreda Sonji Bašić, a u sudskom pozivu koji je upućen optuženom, pored hapšenja, zaprećena je čak i mera pritvora.

- U slučaju da se na ovaj poziv ne odazovete, niti svoj izostanak opravdate, bićete prinudno dovedeni, a protiv vas može da se odredi pritvor. Dužni ste o svakoj promeni adrese ili nameri promene adrese odmah da obavestite ovaj sud. Poučavate se da možete da uzmete branioca i da branilac može biti prisutan na glavnom pretresu - navedeno je u sudskom pozivu Muslimoviću.

Podsetimo, događaj za koji se Halid tereti navodno se desio 27. jula proše godine, od dva do tri časa ujutro, na relaciji magistralnog puta Banjaluka - Kozarac. Halid je tada, navodno, udarao, grizao i vređao Sonju Bašić, sa kojom je bio u emotivnoj vezi.

Halid Muslimović

Halid Muslimović, Foto: Marko Jovanović

- Je**** te policija, ti ćeš mene prijaviti, ti si mala maca za mene, znaš li ti ko sam ja. Vozaću te u gepeku, mrak će te progutati - navodno je govorio Muslimović ženi.

Prema optužnici banjalučkog tužilaštva, Muslimović je nakon kraće prepirke sa oštećenom u svom automobilu "pežo 607" udario Bašićevu više puta šakom u lice.

- U jednom trenutku Muslimović je zaustavio vozilo, izašao i došao do vrata suvozača gde je sedela oštećena. Zatim je uhvatio rukom za kosu, izvukao iz auta i bacio na beton - navodi se u optužnici.

Sonja Bašić

Sonja Bašić, Foto: Privatna arhiva

Nakon što ju je navodno bacio na beton, Muslimović je podigao Bašićevu, udario je ponovo šakom u lice, a zatim i ugrizao za desno rame.

Prema rezultatima istrage koju je provelo banjalučko tužilaštvo Bašićeva je zadobila višestruke povrede u vidu nagnječenja i ugriza.

Oštećena je zadobila krvne podlive na donjoj vilici, desnom ramenu, četiri krvna podliva sa unutrašnje strane desne nadlaktice, dva krvna podliva desne podlaktice, krvni podliv sa leđne strane grudnog koša desno i oguljotine kože unutrašnje strane levog lakta - precizirano je u optužnici.

Sonja Bašić

Sonja Bašić, Foto: Privatna arhiva

Nakon navedenog, Halid je navodno Sonju ugurao u "pežo 607", a nasilje se nastavilo sve dok nisu stigli u Banjaluku. Nakon što mu je zapretila da će pozvati policiju, Muslimović je uz psovku na račun policije, zapretio Bašićevoj da će je progutati mrak.

Na glavnom ročištu koje je zakazano za 26. septembra saslušaće se samo dva svedoka tužilaštva i to oštećena Sonja Bašić i veštak sudske medicine Milan Srdić. Tužilac je zatražio da Osnovni sud u Banjaluci nakon sprovedenog postupka optuženom Halidu Muslimović za krivično dela telesna povreda utvrdi novčanu kaznu u iznosu od 700 maraka, a za krivično delo ugrožavanja sigurnosti novčanu kaznu od 400 maraka.

Zvezde Granda, Grand specijal, Halid Muslimović

Halid Muslimović, Foto: Telegraf

Osim saslušanja dva svedoka tužilaštvo će na glavnom pretresu izvesti i u sudski spis uložiti 20 materijalnih dokaza protiv optuženog Halida Muslimovića.

"Smatram da postoji dovoljno dokaza koji pružaju osnov za tvrdnju da je Halid Muslimović počinio krivično delo koje mu se stavlja na teret optužnicom", zaključili su u tužilaštvu, a piše Kurir.

VIDEO: Eksklutivno! Jelena Karleuša proslavila Nikin i Atinin rođendan

(Telegraf.rs

Komentari

  • w

    Mnogo sam obožavala njega i njegove pjesme ali više NE. Gospodin pravi ne bije svoje dame.toliko ☹️☹️☹️☹️

  • Odma

    Tako i treba zašto da je bije kakav čovek Sramota

  • Viki

    Zasto bi neko ko je jedna od najvecih zvezda zajmio novac i tukao nekog? On bar zaradjuje dovoljno.Covek je oduvek bio gospodin i ostao,uz to ima divnu porodicu. Doticna zeli publicitet preko Halida.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima