• 1

"Zauvek te voli tvoj prvi fan..." Prvo oglašavanje Đusa nakon Gruove pogibije - svaka reč cepa srce

Imamo pesmu koju niko nije čuo, pustio sam ti je skoro, nikad je nisam objavio jer kapirao sam tu smo!

  • 1

Reper Ivan Ivanović Đus (37) objavio je na društvenim mrežama srceparajuću poruku posvećenu svom prijatelju i saradniku Daliboru Andonovu Gruu, koji je 9. septembra tragično nastradao vozeći kajt, kada je zadobio dupli prelom kičme.

Đus je od tog trenutka potresen i van sebe, a posle dva dana smogao je snage da se oprostio od svog druga sa kojim se družio 24 godine, i obećao mu je da će objaviti njihovu zajedničku pesmu koju niko do sad nije čuo.

Dalibor Andonov, Gru

Dalibor Andonov Gru, Foto: ATA Images

- Tebra moj, stajao sam pred ogledalom i imitirao te, dok se nisam uvezbao da istrčim napolje i rokam! To je bilo 1995. godine. Nastojao sam da te nadmašim, sarađivali smo više puta, čak si mi i budio blagu (onu zdravu) ljubomoru, jer si se držao kao lav, bio šmeker! Tako se nose gradske glave! - počeo je Đus.

- Nikad nismo ni bili "javne ličnosti". Mi smo deca grada! Ja sam tvoj prvi FAN! Svaki dan sam išao iz škole da pitam da li je izašao tvoj prvi album. I na kraju,imao sam tu čast "večnu", da sam tvoj prvi album imao u rukama pre tebe. Na koncertu pre 20 godina izveli smo pesmu "Pravo u raj" pred svima, kao i skoro posle 20 godina! Poštovali smo se do zadnjeg momenta! Mnogi to ni ne znaju! Bio sam u prvim redovima na koncertu "Funky G" u Sava Centru, sa balkona sam povukao celu ekipu do prvog reda, bio sam i na zadnjoj žurki, bio sam i u Domu Omladine na tvom prvom koncertu u prvom redu, sećam se momenata kad sam se nadao da li ćeš da pogledaš u mene i kao da kažes u sebi: "Vidi ga ovaj mali, reper!" - nastavio je Đus.

Dalibor Andonov, Gru

Dalibor Andonov Gru, Foto: ATA Images

-  Tek se sećam kad su me inspektori spakovali u kombi i d*kali sat vremena, da od*ukam ko mi je dao maskirne pantalone, a ja u drami da l'ću da stignem na termin kad "Mc Best" silazi po kasete... Na kraju sam uspeo da ih izj*bem, nisam d*ukao, stigao ispred Politike i dolazim i vidim tebe sa ekipom! Samo ste se okrenuli, pogledali me, ja rek'o, ma j*baću vas. Nakon par godina smo snimali "Stara škola, nova škola", iako sam se osećao kao da sam stara škola! Hvala ti do tebe sad! - potresno je nastavio Ivan.

Dalibor Andonov, Gru

Dalibor Andonov Gru, Foto: ATA Images

- Jos jače mi je bilo kad si me pozvao da radim verzije tvojih pesama na engleskom! 1999. godine, tad sam video tebe i tvoju ženu prvi put! Bili ste sjajni, kao što i sada sijate! Pa smo išli i u Ulm, na "Dunav fest"! Ah, taj Dunav. Imamo pesmu koju niko nije čuo, pustio sam ti je skoro, smejali smo se. Objaviću je i previše momenata da se navede sada, koja nismo dokumetovali, jer kapirao sam, ma tu smo! A i jesmo. ZAUVEK TE VOLI ĐUS, TVOJ PRVI FAN - završio je Đus.

Ivan Ivanović Đus, Djus

Ivan Ivanović Đus juče, ispred Gruovog porodičnog doma, Foto: Telegraf

Đus je i u par objava i pozvao sve ljude da đođu i odaju mu počast na komemoraciji koja se održava danas sa početkom u 12 časova u Donjoj sali Doma omladine.

- Stara škola-Nova škola!!! Sutra u 12h Dom omladine!!! Zapalite sa posla, zapalite iz škole, Gru-a ljudi vole!!!

Dalibor Andonov, Gru

Dalibor Andonov Gru , Foto: ATA Images

VIDEO: Marko Luis: Podižem pesnicu za hip hop, ljubav, za Grua:

VIDEO: Đus stigao u porodičnu kuću stradalog repera Grua:

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dare

    Za njega nikada nije bilo granica,zivot kao knjiga svaki dan nova stranica,konci sto ga drze suvise su tanki,put je izabrao sam....

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima