• 8

Ognjen Amidžić na 28. godišnjicu od ubistva oca: "Više se i ne nadam da će se ubice pronaći..."

- To je za mene bio jedan jezivi period, ali naučio sma da živim sa tim - rekao je Amidžić

  • 8

Na današnji dan pre 28 godina, 9. oktobra 1991. godine, na Baniji je na svirep način ubijen Zoran Amidžić, kao i trojica njegovih kolega koji su sa njim činili ekipu šabačkog dopisništva RTS-a.

Ognjenu Amidžiću (44) i njegovoj porodici vest su saopštila dva policajca, bez ikakvih detalja o pogibiji. Mediji su tada pisali i vršili pritisak na državne organe, koji se nisu potrudili da ispitaju okolnosti pod kojima je novinarska ekipa ubijena, pa je tako do dan danas njihovo ubistvo ostalo nerazjašnjeno.

- Na današnji dan uvek odemo na grob, uvek se svi skupe porodica, prijatelji. Evo već 28 godina dođemo svi i to sad već ima neki svoj tradicionalni sled. Svaki dan se setim tog događaja, i mimo ovog dana. Ovo je samo dan kada se mi porodice stradalih okupimo i nekako podelimo tu tugu koja je u nama već toliko godina. Jako mi je teško da govorim o tim stavrima, neke stavri prolaze - ne prolaze, neke dobiju drugi oblik, ali sve u svemu u nama ostaje i velika boli i velika ljutnja - kaže nam Ognjen.

Ognjen Amidžić

Ognjen Amidžić, Foto: A. Nalbantjan

Na pitanje o počiniocima i rasvetljavanju ovog ubistva, Ognjen priznaje da se više ni ne nada da će se otkriti ko je to učinio.

- I dalje se ne zna ko su počinioci i mislim da je sad već nemoguće da se isti nađu. Ipak, prošlo je toliko vremena, tako da se iskreno i ne nadam - ispričao je Amidžić za Telegraf JETSET.

Podsetimo, u automobilu na koji je pucano nalazili su se Zoran Amidžić - urednik dopisništva RTS-a Šabac, Bora Petrović - snimatelj, Dejan Milićević - asistent snimatelja i Sretan Ilić - urednik Radio-Šapca.

Ognjen Amidžić

Ognjen Amidžić, Foto: A. Nalbantjan

Za četiri porodice odgovora na pitanje ko je to učinio nema ni 28 godina nakon zločina, a u znak sećanja na kolege koji su bili i ostali uzor u profesiji i na tadašnjem ratištu samo radili svoj posao, ispred medijske zgrade "Glas Podrinja" postavljen je spomenik koji je Šapcu poklonio Slobodan Pavlović, investitor Pavlovića mosta.

RTS, Banija, Zoran Amidžić, spomenik

Spomenik stradaloj ekipi, Printskrin: RTS

Video: Amidžić iskreno o tome kako se osećao u trenutku kada je otvorena ulica koja sada nosi ime po njegovom ubijenom ocu

(Nemanja Lisinac)

Komentari

  • Mrcke

    Nisam ni znao, da mu je to otac. Sta reci, neka mu je laka crna zemlja. A Srbija, kao i uvek...cuti, trpi, gine....itd, itd.

  • Nepravda😔😔

    E moj Ogi,toliko je nepravde na ovoj zemaljskoj kugli,boli a bol ne jenjava,ziveti se mora..jedino gorcina i praznina ostaju vecno..

  • pejapeja

    Pa kad su ti vec dali priliku, ne sramoti oca.Vise nisi mlad.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima