• 1

Ognjen Amidžić nakon 28 godina izneo potresne detalje o ubistvu oca

- U Hrvatskoj je objavljeno da smo mi četnici, regruti, a mi smo imali tada 15 godina - ispričao je Ognjen

  • 1

Voditelj Ognjen Amidžić (44) pre 28 godina u ratu je izguio oca Zorana Amidžića, novinara šabačke televizije.

Naime, 9. oktobra 1991. godine, na Baniji je na svirep način ubijen Zoran Amidžić, kao i trojica njegovih kolega koji su sa njim činili ekipu šabačkog dopisništva RTS-a.

Ognjenu i njegovoj porodici tragičnu vest su saopštila dva policajca, bez ikakvih detalja o pogibiji. Mediji su tada pisali i vršili pritisak na državne organe, navodeći kako su se potrudili da ispitaju okolnosti pod kojima je novinarska ekipa ubijena, pa je tako do dan danas njihovo ubistvo ostalo nerazjašnjeno.

Ognjen Amidžić

Printskrin: RTV Pink

Voditelj je gostovanjem u jutarnjem programu "Novo jutro" na TV Pink ispričao kako su on i njegovi drugovi iz rukometne reprezentacije u hrvatskim medijima javno prozvani kao četnici.

- To je '91. godina, tada nisu postojali telefoni, mnogo je bilo teže izveštavati. Čitav taj kraj nije znao gde su deca, on je prenosio poruke, on je snimao vojnike i to je puštao ljudima. Vraćajući se sa tog snimanja, napravljena je ta zaseda. Oni su ubijeni i ukradena je sva njihova oprema. Posle su podaci koje je moj otac tada imao u torbi objavljeni u tim nekim novinama - ispričao je Ognjen.

Ognjen Amidzic

Ognjen Amidžić/Foto: ATA Images

- Između ostalog, u toj torbi je bio i spisak rukometaša. Ja sam trenirao rukomet, kao i cela moja generacija, pošto je i on bio u rukometnom klubu, on je imao naš spisak, nas koji imamo 15 godina. U Hrvatskoj je objavljeno da smo mi četnici, regruti, a mi smo imali tada 15 godina. To je jedina linija, trag gde je to završilo. Možda je tom linijom moglo nešto da se pronađe, ali sada, posle 28 godina... - ispričao je Ognjen.

Ognjenovu ispovest možete pogledati u videu ispod:

Video: Amidžić iskreno o tome kako se osećao u trenutku kada je otvorena ulica koja sada nosi ime i po njegovom ubijenom ocu

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Cika Velja

    Cita li ovo iko od ustasa...i da li se ponose time sto su uradili...a drugima znaju da drze predavanja!!!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima