• 3

Goca o poslednjem razgovoru sa Šijanom: Otišla je u Beč, a onda ju je Šaban obavestio da je ubijen

- Pre tog mog puta za Beč, on se šalio sa mnom i rekao mi: "Dokle ćeš da uživaš, a ja da čuvam decu?" - priseća se Goca

 • 3
Goca Božinovska, Zoran Šijan

Goca Božinovska i Zoran Šijan, Foto: Instagram

Zoran Šijan ubijen je 27. novembra 1999. u Beogradu, u 35. godini života, a iza sebe je ostavio troje dece.

Ćerku Zoranu i sina Mirka dobio je u ljubavi sa pevačicom Gocom Božinovskom (54), koja na 20. godišnjicu njegove smrti do detalja objašnjava kako su se upoznali i kako je došlo do toga da zbog njega prestane da peva.

To je bila ljubav na prvi pogled. Upoznali smo se u Herceg Novom, ja sam otišla na letovanje, nikad nisam ni pomislila da ću se udati. To veče smo Zlata i ja izašle sa našim drugom Krušom, on je bio Zoranov drug, tu noć smo celu proveli zajedno. Sledeće jutro je on morao da se vrati za Beograd, imao je svadbu, ženio se neki njegov drug. Otišao je, nismo razmenili ni telefone, ni ništa. Posle četiri dana smo se mi vratili s mora, sletele na aerodrom, on čovek stoji i čeka nas. Čeka avion, a to je bio treći avion od ujutru. Kao slučajno, čeka nekoga... - počela je Goca.

Goca Božinovska

Goca Božinovska, Foto: Nikola Tomić

Posle mi je rekao da je već jedan avion sleteo, da je on čekao i da pošto nismo izašli iz tog aviona, on je sačekao i ovaj, popodnevni. On nas je pozvao na ručak, otišle smo Zlata, ja, moja mama i Jelena moja, bila je mala. Otišle smo sa njim na ručak, ovde u Surčin, u neki sportski centar, sad više to ne postoji. Odvezao me je do stana, da ostavim dete i mamu, ja sam se presvukla, otišla i kupila nešto što je trebalo da im ostavim, i izašli smo - nastavlja Božinovska.

- Otišli smo u Surčin tu noć smo bili zajedno, on me je tu noć zaprosio, posle dva dana poznanstva. Ujutru u pet sati mi ležimo, ja mu kažem: "Treba da me voziš", tad sam stanovala u centru, u Dimitrija Tucovića. On mi kaže: "Mogu da te vozim samo da uzmeš svoje stvari i da se vratimo", ja kažem: "Kakve stvari, tu su mi i mama i dete". On kaže: "Ja sam te najozbiljnije pitao", ja sam počela da se šalim sa njim, kažem mu: "Pa nisi obavestio svoje roditelje", mislila sam da je sve šala. On je odmah zvao mamu, pitao je gde mu je tata, zvao ih da dođu. Kad mu je došla majka, on kaže: "Mama, ja sam se oženio" - priseća se Goca.

Goca Božinovska i Mirko šijan, Zoran i cerka Zorana

Goca i Zoran sa decom, Foto: Instagram/mirkosijan

- Onda je pozvao neke tamburaše iz Surčina, krenulo veselje, pozvao drugove, a ja moje nisam ni obavestila. Zvala sam odmah Zlatu, da joj kažem da sam se udala, ona je mislila da se šalim. Zlata je odmah pozvala moju sestru, oni su mene zaključali, kažu da nisam normalna, zaključali su me u stanu i rekle: "Ne ideš ti nigde, koja crna udaja, je l' si ti normalna, ti ne znaš čoveka, a udaješ se", ja im kažem: "Ja sam se već udala, gotovo, mi smo sinoć pravili veselje". Oni su mislili da sam pukla, da nešto nije u redu sa mnom. To je bio jul. Ja sam posle radila do Nove godine, odradila još te tezge koje sam imala dogovorene - objašnjava pevačica.

Goca je zbog Zorana prestala i da peva.

- Odem vikend da odradim, on me čeka na aerodromu, to je tako trajalo dva meseca, a onda mu je puk'o film. Bili smo na nekoj svadbi, prišao mi je neki stariji čovek, deda i zalepio mi 100 maraka na glavu. On je ustao, uhvatio me za ruku i rekao: "Ustani, uzmi stvari, idemo kući", ja mu kažem: "Kako da idemo kući, svadba u toku, ja glavna pevačica na svadbi", on kaže: "Ja ne mogu da dozvolim da moju ženu pljuju i lepe". I nikad više nisam uzela mikrofon u ruke dok se nismo rastali. Naravno da mi je to teško palo, ali ja sam njega volela neizmerno, do poslednjeg dana, meni je bila veća ljubav prema njemu nego prema muzici... Posle sam već krajem decembra ostala u drugom stanju, Zorana se rodila u septembru, posle 14 meseci i Mirko. Sve se nekako brzo izdešavalo, tako smo brzo živeli, tako je sve brzo i prošlo - priča Goca.

Goca Božinovska i Mirko šijan

Goca Božinovska i Mirko šijan, Foto: Facebook/mirkosijan

Kako kaže, samo ona zna koliko joj je bilo teško nakon njegove smrti.

- Teško je i razvedenoj ženi da odgaja sama decu što joj otac stoji na usluzi, može da pritekne u pomoć, a pogotovo meni koja sam imala Jelenu od 16 godina i dvoje male dece. Jelena je već prešla u Beograd, krenula u srednju školu, Zorana je bila drugi razred, Mirko prvi... Jako mi je bilo teško, trebalo je zaraditi, prehraniti ih, školovati ih... Haos! Samo ja znam kako sam izdržala, sve sam pregurala na svojim leđima... Onda je bilo i bombardovanje, pa sam sklanjala decu, vukla ih, katastrofa - objašnjava Božinovska za Pink.rs.

Goca nije bila u Srbiji kada je Zoran upucan, a o nemilom događaju obavestio ju je pokojni Šaban Šaulić.

Goca Božinovska, Šabanova kuća

Goca Božinovska, Foto: Marko Jovanović

- Ja sam bila u Beču... Ne ponovilo se. Uvek kad se toga prisetim, kad pričam o tome, ja moram da popijem tabletu za smirenje. Ja sam te noći pevala u Beču, a imala sam ujutru avion za Rim. Pre nego što je trebalo za Beč, on je uzeo decu. Zoran je uvek uzimao decu za vikend, bio je izuzetan otac, stvarno ih je voleo, bio je mnogo vezan za njih, sve je činio za njih, vodao ih je. Bio je ponosan i na mene. Tad sam već snimila jedan album "Još sam jaka"... I pre tog mog puta za Beč, on se šalio sa mnom i rekao mi: "Dokle ćeš da uživaš, a ja da čuvam decu? Pa dobro, kad već ideš negde, šta ćeš da kupiš svom mužu?"... Voleo je poklone i ja sam mu uvek, kad idem negde, nešto kupovala. Iako tada nismo bili zajedno - objasnila je Goca.

(Telegraf.rs)

Komentari

 • djole

  Nije ti dao da pevas a pevala si kad je ubijen

 • Boban

  Posle dva poznanstva ti si legla sa njim u krevet. To govori dovoljno o tebi.

 • Zeljko PSG ex JSO

  E moj Zoki,glupo si glavu izgubio?!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima