≫ 

Hrvatski psihijatar: Evo zašto je licemerno saosećati sa Severinom

Poznati psihijatar u Hrvatskoj izneo je svoj stav o pevačici i odluci suda da Aleksandar Popović od sada živi kod oca Milana

  • 40
Herman Vukušić, Severina Foto: Facebook/Herman Vukušić, Instagram/severina

Poznati hrvatski psihijatar Herman Vukušić izazvao je reakcije objavom na svom Fejsbuk profilu, u kojoj objašnjava "zašto je licemerno saosećati sa Severinom".

Nekis u ga podržali, dok su drugi oštro reagovali na njegove reči, a objavu prenosimo u celosti.

"ZAŠTO JE LICEMERNO SUOSEĆATI SA SEVERINOM?

Juče uveče, skladno privremenoj mjeri koju je temeljem svoje (neprasnažne) presude na Opštinskom građanskom sudu u Zagrebu donela sudija Tea Golub, Milan Popović preuzeo je svog maloletnog sina Aleksandra od Severine. Od juče Aleksandar živi sa ocem Milanom, a Severina ga može viđati utorkom i četvrtkom od 15.00 do 20.00, te svaki drugi vikend.

Odmah po objavi presude počele su po lajfstajl rubrikama raznih portala curiti suze saosećanja sa Severinom od strane raznih medijskih posvuduša i tzv. "slavnih javnih osoba" poput Marka Grubnića, Ive Todorić i ostalih. Takođe, gotovo svi mediji u zemlji darovali su nemali prostor u svom izveštavanju o ovom slučaju.

Severina Kojić Severina i Igor Kojić, Foto: ATA Images

Pri tome, a što je uobičajeno za Hrvatsku, zaboravlja se kako je presuda sudije Golub posledica odluke Županijskog suda u Splitu koji je u avgustu 2018. godine temeljem Severinine žalbe ukinuo prvostepenu presudu Verice Nikić, sudije Opštinskog građanskog suda u Zagrebu.

Prema presudi sudije Nikić maloletni Aleksandar Popović trebalo je da živi sedam dana kod majke Severine Kojić, a sedam kod oca Milana.

Ukratko: pre godinu dana Severina se žalila na presudu koja po modernim evropskim i svetskim standardima zastupa najprimerenije rešenje za dete - zajedničko roditeljsko starateljstvo, pola vremena s majkom, pola s ocem.

Potom se i javno obrušila na sutkinju Nikić, do te mere da je u njenu odbranu javno morao stati i sam Sud svojim saopštenjem u kojem je rečeno kako "se osuđuje medijska eksponiranost slučaja te optužuje pevačicu za stvaranje medijskog pritiska na Županijski sud."

Severina Kojić, Vučković Severina Kojić, Foto: Nikola Tomić

Ne zaboravimo i njen javni angažman u slučaju malog Cesarea kada je nemilo koristila svoju medijsku zastupljenost u cilju opstrukcije pravosnažne sudske odluke da se dete vrati svom ocu.

Na koncu, ali ne i najmanje važno, na nedavnoj je pres konferenciji organizovanoj povodom njene predstojeće turneje opet iskoristila medije u cilju širenja optužbi na račun Aleksandrovog oca, gradonačelnika Milana Bandića, detetove škole i još svega i svačega.

Svega par dana nakon te pres konferencije Severina je nepravosnažno osuđena za nasilje u porodici zbog pretnji koje je uputila svom bivšem partneru Milanu Popoviću.

Kada uzmem u obzir sve navedeno, smatram da je licemerno saosećati sa osobom koja je svoju medijsku slavu obilno koristila u cilju uticaja na hrvatsko pravosuđe u svoju korist i pri tom koristila brojne mehanizme koji nisu na raspolaganju običnom, malom hrvatskom čoveku.

Milan Popović, srpski kralj bakra Milan Popović, Foto: Privatna arhiva

P.S. Tek nakon objave ovoga teksta skrenuli su mi pažnju u komentarima na brojne uvrede i seksističke ispade kojima je Severina trenutno izložena na društvenim mrežama. Iste bezrezervno osuđujem i molim da ih se klonite u komentarima ove moje objave”, napisao je Vukušić.

VIDEO: Jelena Karleuša o vršnjačkom nasilju: "Nijedno dete nije rođeno zlo"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🌹

    30. novembar 2019 | 14:24

    Mudra zena prevazidje sve prepreke, odpostuje sve. Ocuva brak i ako jednom muski pukne. Jer DECA su SVE.

  • Snežana

    30. novembar 2019 | 14:23

    Ja sam deci bila staratelj,njihov otac i ja smo imali korektne odnose,sve preko mojih leđi. Udavala se nisam sve dok deca nisu napunila 18 i20 god,ali nije išlo baš zbog odnosa dece i očuha. Razišla sam se baš zbog dece,deca sad imaju svoje živote,ja sam sama i ne kajem se. I dan danas pored svih mojih napora,odricanja korektnih odnosa sa njihovim ocem,našoj deci je falilo i fali njegovo svakodnevno odsustvo,to su nam zamelili i često prebacuju. Nijedan zakon nije dobar za decu,ako supružnici nemaju pamet pa se razvode ne misleći o dečijim osećanjima. Zato bi trebalo,pre braka psiholozi da daju mišlanje da li su osobe spremne za brak sa decom. Možda će ovo moje lićno mišljenje naići na osudu,ali verujte da deca pate kad roditelji nisu zajedno.

  • Sad

    30. novembar 2019 | 12:09

    Vise nece moci da ga ucenjuje ,inati se a najgore ,po nju,,ostace bez 2000 eura .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA