• 52

Detalji presude: Evo zašto je Severina izgubila starateljstvo nad sinom Aleksandrom

Prema nekim saznanjima, Severini je dete oduzeto zbog njenog ponašanja tokom procesa

  • 52

Praksa je da maloletna deca u slučaju razvoda pripadnu majci, izuzetak su slučajevi kada majka prepusti starateljstvo ocu ili zbog lečenja, izdržavanja zatvorske kazne, kao i drugih razloga nije u mogućnosti da brine o detetu. U slučaju popularne hrvatske pevačice stvari su drugačije. Severini (47) je starateljstvo oduzeto zbog njenog ponašanja tokom procesa.

Nepodobna

- U presudi piše da je Severina nepodobna da bude staratelj, a kao dokaz priloženo je mišljenje centra za socijalni rad. Zamereno joj što je odbila saradnju s institucijama - nedolazak na ročišta, neodazivanje na pozive centra za socijalni rad, vređanje učesnika u procesu, kao na primer to što je službenicu centra nazvala "kravetinom", Milana "seljačinom" i što se svađala sa sudijama - kaže izvor.

Otežavajuća okolnost

- U obzir je uzeta i prijava za zanemarivanje i uskraćivanje prava detetu koju je podnela škola koju pohađa njen sin. Dete je za 46 dana u školu dolazilo samo tri puta, a za to vreme Severina nije podnela zahtev da se organizuje nastava od kuće ukoliko je njen sin bio opravdano sprečen do dolazi u školu. Sudija je kao otežavajuću okolnost navela i nepoštovanje i nesaradnju s Popovićem kao ravnopravnim starateljem, kao i medijsko eksponiranje deteta.

Advokat je za medije rekao da je Severina dobra majka. Mate Matić objašnjava zbog čega je sud bez osnova lišio pevačicu brige o detetu.

Severina sa sinom Aleksandrom

Severina i sin Aleksandar; Foto: Instagram/severina

- Ova odluka je sramna. Nikad ništa slično ovome nije viđeno. Severina je dobra majka. Ona možda jeste prešla granicu jer je ušla u sukob, s radnicom centra za socijalni rad, jer je želela da zaštiti svoje dete. Ali ako se to već i desilo, onda je ta radnica morala da bude izuzeta iz procesa jer ne može da donosi preporuke ako je u sukobu s jednom stranom. Sudije su znale za taj sukob, ali su ipak uzele u obzir preporuku centra za socijalni rad, koja kaže da Severina nije podobna da bude staratelj - kaže on.

Svi razlozi za gubitak starateljstva: odbijanje saradnje s institucijama (nedolazak na ročišta, neodazivanje na pozive centra za socijalni rad), vređanje učesnika procesa, škola je podigla prijavu za zanemarivanje prava deteta, nepoštovanje i nesaradnja s Popovićem kao ravnopravnim starateljem, medijsko eksponiranje deteta.

Na društvenim mrežama Severina je juče bila glavna tema, a posle Nataše Bekvalac i Jelene Karleuše, podržale su je i Ana Nikolić i Mirjana Bobić Mojsilović, kao i svekar Dragan Kojić Keba.

- Oduzeti majci dete... To je monstruozno i nedopustivo! Gde detetu može biti bolje i ko dete može više da voli od rođene majke - zapitala se Ana Nikolić.

- Otac koji stvarno voli svoje dete nikada tako nešto ne bi tražio niti uradio. Severina, evo čitam komentare i ne mogu da shvatim da postoje žene koje su i same majke, a da ne podržavaju ovaj moj stav. Šta biste vi uradile da vam se to desi? Za mene u ovoj situaciji Severina nije ni zvezda,ni pevacica, već majka , koja je nosila to dete 9 meseci, dojila i cuvala svih ovih godina. Zgrozena sam! - dodala je Ana Nikolić na Instagramu.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dragan Kojic Keba (@dragankojickeba) on

- Zločin je i presedan nakon sedam godina oduzeti majci dete. I taj „rat“ šteti najviše detetu jer dete, kada dovoljno odraste, lako odlučuje kome će i koliko vremena posvetiti. Rešiće to mali Aleksandar i pre vremena postaće Veliki Aleksandar.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Severina Kojic (@severina) on

Mirjana Bobić ostavila je komentar ispod pevačicine objave na Instagramu.

- Draga Severina, iskreno sam potresena. Drži se - napisala je spisateljica.

(Telegraf.rs/Kurir)

Komentari

  • LENKA

    Oduzeti majci dete... To je monstruozno i nedopustivo! A nije monstruozno oduzeti ocu dete i udarati mu kontru za sve ??? I koliko znam da nije bilo bas tog oca ne bi bilo bas ni tog i takvog deteta!!!! Ali najgore od svega je kad mama zamisli da je bog i da joj se moze sve,a tata neka sve gleda sa strane i placa alimentaciju!!!!!

  • Ruza

    Nije mi zao severine zao mi je deteta zast ona nije bila u dobrim odnosima sa milanom ve gurala covjeku inat pa draga koicko stosi trazila tosi i dobila sad stenji za milana bravo nedaj da bude kako ona hoce i svoju silu pokazuje aea

  • Lado

    E jeste se ponasala kako je htela. Sto se kaze 'mozes kako hoces ali ne dokle hoces'. A sad-suze do kolena. Da li je otac detetov nekada plakao?

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima