≫ 

Udruženje za ravnopravno roditeljstvo o Severininom slučaju: Treba rešavati van medija

- Apelujemo na obe strane, na njihove pravne zastupnike i sve uključene da se uzdrže od iznošenja pojedinosti slučaja koje bi mogle nepotrebno izložiti malodobno dete javnosti jer to zaista nije u interesu deteta - navodi se u saopštenju

  • 7
Severina i Milan Popović Severina i Milan Popović Pritnskrin: Youtube

Sudsku odluku da Aleksandar Popović (7,5) od četvrtka, 28. novembra, živi kod oca Milana Popovića (54), a ne, kao do tada, kod majke Severine Kojić (47), prokomentarisalo je i i hrvatsko udruženje za ravnopravno roditeljstvo.

U saopštenju navode da se oni od svog osnivanja zalažu za ravnopravno roditeljstvo, prenosi TPortal.hr.

– Ne možemo i ne želimo ulaziti u konkretan slučaj o kojem je poslednjih dana reč u medijima. Ne možemo, jer se sa ovim slučajem nismo dovoljno dobro upoznali i preostaje nam samo verovati procenama stručnih službi za koje verujemo da profesionalno i etički obavljaju svoj posao. Kao uduženje bolno smo svesni da je hrvatsko pravosuđe u slučajevima povere deteta na zajednički život i dalje nepravedno prema deci i očevima i da je u velikoj većini slučajeva majka ta kojoj se dete poverava, dok se očevi moraju boriti za minimum kontakta s decom. Struka je danas jednoglasna u oceni da takav model zakida sve uključene: i decu i majke i očeve, te da ga je potrebno menjati. S tim u vezi, pozdravljamo svaki pomak u smeru ravnopravnije podele roditeljskih uloga i prema većoj i kvalitetnijoj uključenosti očeva u život njihove dece – poručuju u saopštenju.

- To što je neto majka ili otac nije odmah sinonim za dobrog ili lošeg roditelja ili roditelja koji bi trebao imati bilo kakvu prednost u bilo čemu nad onim drugi – dodaju.

U udruženju smatraju da se ovaj slučaj treba rešavati van medija.

- Apelujemo na obe strane, na njihove pravne zastupnike i sve uključene da se uzdrže od iznošenja pojedinosti slučaja koje bi mogle nepotrebno izložiti malodobno dete javnosti jer to zaista nije u interesu deteta. Ravnopravno roditeljstvo je borba za prava dece a ne linč na roditelje – navodi hrvatsko udruženje za ravnopravno roditeljstvo, a prenosi Tportal.hr.

Video: Severina otkrila u Knjaževcu: Želim dete!

(Telegraf.rs/TPortal.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hshs

    3. decembar 2019 | 21:27

    Pa prva presuda i jeste bila za ravnopravno roditeljstvo ali se gospodja i tad bunila...

  • Mimi

    4. decembar 2019 | 02:37

    Treba da se iznosi u javnos i ja kao majka podržavam Severnu koja se bori za svoje dete jer detu je mesto pored majke. Ne može "maćeha" vaspitavati bolje nego majka. A što se tiče iznošenja presude u javnost verovatno ima razlog,možda da se zataška korupcija. Po mom pravilu i realnom pogledu dete treba biti kod majke a ocu dozvoliti redovno vidjanje.

  • Buba

    4. decembar 2019 | 07:26

    Šta fali da dete raste pored brace a vidjali ga i majka dovoljno. Sramota je da ovako preko medija prepucavaju i komentariše svako na svoj način.Za dete je najbolje dogovor i bez javnosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA