≫ 

Ljubavnik je pucao u nju, ostala je nepokretna, umrla 5 godina kasnije: Tužna sudbina naše glumice

Bivša glumica se odrekla filma i posvetila astrologiji, ali nije mogla da predvidi šta će je snaći

  • 3
Milja Vujanović Regulus Milja Vujanović je rođena 1945. u Beogradu, karijeru napravivši u manekenstvu, na filmu, i u astrologiji. Pobedila je na konkursu za najlepšu ženu Srbije 1967. godine. Pored svega je bila i magistar političkih nauka. Proslavila se glavnom ulogom u filmu „Rani radovi“ Želimira Žilnika za koju je bila nominovana za Zlatnog medveda u Berlinu. Žiri nije mogao da se odluči između Milje i Džeraldine Čaplin, pa nagrada nije ni bila dodeljena. Ljubavno su je povezivali sa mnogim javnim domaćim i svetskim imenima, pre nego što ju je u vrat upucao ljubomorni partner 2000. godine, ostavivši je kvadriplegičnom. Preminula je u Beogradu, pet godina kasnije / Foto: Wikipedia/Porodična arhiva

Ime Milje Vujanović Regulus (1945-2005) mnogima će vratiti žalosnu sliku devedesetih, kada su se po televizijama razvlačile raznorazne proročice, Kleopatre, magovi, huškači, prevaranti.

I Milja Vujanović, astrološkinja koja se "udala" za zvezdu sa neba - Regulus.

Milja Vujanović Regulus Milja Vujanović Regulus; Foto: Wikipedia/Porodi;na arhiva

Međutim, malo ko zna da je Milja Vujanović 1967. godine bila mis Srbije, a nakon glavne uloge u filmu “Rani radovi” Želimira Žilnika (1969), koji je na prestižnom Berlinalu osvojio Zlatnog medveda, predviđali su joj sjajnu glumačku karijeru.

Ipak, život joj je doneo i tragediju.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Đorđe Bajić (@inspektor_liman) on

Milja je posle Eve Ras, bila druga glumica koja se svlačila u filmovima, a dala je izjavu da bolje izgleda bez odeće, nego kad je obučena.

Ipak joj je u nekom momentu dosadilo da igra uloge golišavih lepotica, pa se povukla i potpuno posvetila astrologiji. Stekla je diplome svetski priznatih astroloških škola i postala "stručnjak za zvezdanu magiju".

- Odluku da napustim film donela sam kada sam shvatila da tekstovi koje izgovaram nisu ono što bih ja u sličnim situacijama izgovarala. Astrologiju sam počela da proučavam pre trideset godina. I mada žalim za filmom, astrologiji sam ostala verna sve do danas. Uostalom, ne biramo mi profesiju, profesija bira nas - objasnila je svojevremeno.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Maša (Milja) Vujanović (@konacnovitki) on

Milja se odrekla glumačke karijere, ali ne i javnog života, pa je tako pisala za medije, objavljivala knjige, pojavljivala se u emisijama, a tokom devedesetih je imala i svoju kontroverznu emisiju u kojoj je (blago rečeno) nacionalističke stavove plasirala s astrološkim objašnjenjima.

Zvezde joj, ipak, nisu nagovestile tragediju koju će doživeti.

U maju 2000. njen ljubavnik Obrad Zejak pucao je u nju, a onda se prijavio za pokušaj ubistva. Milja se izvukla iz kome, ali je tragedija na njoj ostavila traga - ostala je nepokretna. Umrla je 4. juna 2005. u Beogradu.

Milja Vujanović je završila dva fakulteta - Dramsku akademiju i žurnalistiku, a uloge je ostvarila u filmovima "Sneg na usnama", "Majka, sin, unuk, unuka", "Rani radovi", "Bube u glavi", "Bablje leto", "Neretva", Most", "Nokaut".

Video: Ona je astrolog 10 godina, najviše je pitaju za ljubav i posao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    24. decembar 2019 | 10:50

    Svi mi zivimo manje vise grehovni zivot,da zivimo po normalnim duhovnim zakonima skoro da nesreca nebi ni bilo osim prirodne smrti,stavka 7 iz 10 Bozijih zapovesti-ne cini preljubu-

  • M.

    25. decembar 2019 | 19:08

    Odkada nje nema horoskope više ni ne čitam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA