• 1
 ≫ 

Severina Božić provela u hotelu, a Igor Kojić otišao na Svetu Goru

 ≫ 

Aleksandrov otac Milan Popović nije ni znao da je njegov sin na Svetoj Gori

 • 1
Igor Kojić, Severina Kojić, Vučković

Foto: Nikola Tomić

Iako je bilo planiramo da Aleksandar, sin Severine Kojić i Milana Popovića, katolički praznik provede sa majkom Severinom Kojić, Aleksandar je otišao na Svetu Goru sa očuhom Igorom Kojićem i praznik je proveo u jednom od manastira.

Njegova majka Severina nije bila prisutna jer je, podsećamo, ženama zabranjen boravak na Svetoj Gori. Ona je po svoj prilici bila u nekom od hotela u Solunu, koji je 250 kilometara od Svete Gore, odakle je i postavila fotografiju an svoj instagram profil.

Otac Aleksandra 566, već je za ovo saznao kada je bio pozvan za komentar ovim povodom.

- Činjenica je da sam bio šokiran kada sam saznao, i još uvek sam - rekao nam je Milan Popović.

Dete nije bilo sa majkom na Božić jer je poznato da žene ne mogu da kroče na svetu zemlju. Naime, po predanju, 44. godine nove ere Bogorodica je pošla na Kipar i njenu lađu je zahvatilo nevreme. Brod je pristao na Svetoj Gori, a ona je zamolila svog sina da to mesto bude njen vrt. Nakon toga, monasi dolaze i naseljavaju poluostrvo. Dakle, samo monasi imaju pravo da žive na Svetoj Gori i danas ih ima oko 2500. Posetioci na ovoj svetoj zemlji su dobrodošli, ali, kao što je već pomenuto, samo muški posetioci.

Milan Popović

Printskrin: Youtube/Regionalna TV Banat Vršac

Naime, još davne 442. godine je posebnim zakonom "Avato" ženama zabranjen pristup Svetog Gori. Predanje kaže da je ćerka Teodosija Velikog tada posetila manastir Vatroped, a iz ikone se čuo glas Bogorodice koji joj je naredio da odstupi. Taj zakon važi i danas, a ne odnosi se samo na ljude već i na životinje!

Na Svetoj Gori spava se u manastirima u malo drugačijim uslovima od onih u modernom gradu. Prema informacijama iz različitih reportaža i turističkih tura koje vode na Svetu Goru u manastirima se jede dva puta dnevno i ne jede se meso. Noći mogu da budu hladne, a u manastiru ume da bude i velika gužva.

Naime, Sveta Gora je jedino mesto na svetu gde niko ne može da plati ni obrok, ni prenoćište. Monasi će svakoga nahraniti i naći mu mesto da prespava, ali uglavnom spava i više ljudi u jednoj prostoriji u zavisnosti od broja posetilaca jer manastir nikoga neće odbiti.

Nema asfaltiranih puteva, mobilni uglavnom nemaju domet, a nekada se spava i na daskama i kamenu. Iz tih razloga tokom zimskog perioda se izbegava da deca ide na Svetu Goru već je to pre u proleće ili leto kada se može doživeti lepota prirode, ali ne znamo zašto je to sada uradio očuh Aleksandra Popovića, Igor Kojić.

Igor Kojić, Severina Vučković

Foto: Nikola Tomić

Podsećamo, Aleksandar je trebalo da katolički Božić koji je bio juče provede kod majke, kao i doček Nove godine, a potom će drugi deo praznika biti kod oca, međutim, na kraju je praznik proveo bez oba roditelja, ali uz svog očuha Igora Kojića. šta je motiv ovog putovanja, ni od oca ni od majke nismo saznali, Milan nije imao ovu informaciju, a Severina nije odgovorila na nasu poruku.

- Milan i Severina su postigli dogovor po odluci suda tako da Aleksandar sa oba roditelja provede praznike i ne oseti odustvo ni mame ni tate u ovim važnim danima - rekao je nedavno izvor za “Blic“.

A kako dalje saznajemo, uprkos ovom dogovoru, Severina se na određene odluke suda - oglušila.

Naime, ona je Milanu Popoviću trebalo da da i pasoš njihovog sina, po odluci suda, ali ona to još nije učinila. Za sada nije poznato da li će se i kada to dogoditi.

Severina sa sinom Aleksandrom

Foto: Instagram/severina

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • ticatrkačica

  27. decembar 2019 | 19:25

  Šta ova serevina radi svom dijetu,da je to već postalo zalosno i tuzno mada to dijete ima vjerovatno sve sto moze pozeljet ali nema normalne roditelje i okolinu

  6
  1

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA