≫ 

Olivera Kovačević: "Gledaoci neće na RTS-u moći da vide šund, kič i primitivizam"

- Sigurna sam da dobre rezultate ne bismo ostvarili da kao tim nismo bili složni i profesionalni, ali sa velikom dozom entuzijazma - rekla je Olivera

  • 22

Urednica Zabavnog programa Javnog servisa Olivera Kovačević (52) otvoreno priča o svojim planovima u ovoj godini. Olivera otkriva šta možemo očekivati na RTS-u kada je u pitanju zabava.

- Gledaoci neće na RTS-u moći da vide šund, kič i primitivizam. Javni servis će i u narednoj godini nuditi prave vrednosti, najbolja ostvarenja naše umetničke scene. Prenosićemo najveće sportske događaje i zahvaljujući našoj kući Srbija će moći da gleda celokupan program Olimpijskih igara u Tokiju. Uključićemo se u evropsku kampanju obeležavanja 250 godina rođenja Betovena, a najavljujemo i nove šou-programe i kvizove - rekla je Olivera.

Novinari za Kovačevićevu kažu da kao urednik traži mnogo, ali da je isto tako i pravična.

- Nadam se da su iskreni kada to kažu, ali meni kao uredniku na prvom mestu je kvalitet programa. Sigurna sam da dobre rezultate ne bismo ostvarili da kao tim nismo bili složni i profesionalni, ali sa velikom dozom entuzijazma. U takvoj atmosferi se najbolje oslobađa kreativnost svih članova tima - objansila je Olivera.

MILENA Modna Revija inspirisana Milenom Dravić Olivera Kovačević, Foto: ATA Images

Urednica Zabavnog programa RTS-a otkrila je šta gleda na drugim televizijama.

- Gledam sve sa različitom pažnjom. Međutim, Javni servis se ne takmiči sa domaćim televizijama već sa najvećim javnim servisima Evrope. Naši gledaoci zaslužuju da imaju najbolje što u ovoj zemlji postoji. Da smo na dobrom putu svedoče interesovanja evropskih tv stanica za našu produkciju. Pored iskusnih urednika i produkcije veliki resurs RTS-a, uz bogatu arhivu, su i pet reprezentativnih ansambala od Big benda, Simfonijskog pa do narodnih orkestara koji održavaju vrhunski kvalitet muzičkog izvođenja - objašnjava Olivera za Blic.

Kovačevićeva je rekla da ima dosta poslovnih ideja o kojima ranije nije razmišljala. Olivera kaže i da joj partner zamera što je radoholik, to ništa ne bi promenilo. Iako je dvanaest puta uhvatila bidermajer, nikad se nije venčala, a kaže da sreću ipak ne donosi matičar, nego alhemičar.

Video: Dragana Mirković o incidentu Nade Topčagić na RTS- u

(Telegraf.rs/Blic.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    5. januar 2020 | 11:57

    Svaka tv stanica koja emituje rijalitije treba da se zatvori.

  • Dejan

    5. januar 2020 | 13:50

    To treba da važi za svaku tv stanicu i kanal. Kako za njih tako i za kablovske operatere . Lako je napraviti komisiju za procenu kvaliteta i sadržaja.Dosta jebilo vulgarnosti i primitivizma .Primitivizam su i razgolićene voditeljke kao i njihove gošće . Ulaz u studio bi trebalo da bude po uzoru na opštinske službenice u nekim gradovima . I kao što vidimo ŽENE su te na koje bi se odnosilo ovo pravilo a i zakon ako treba. Sve se može kad se hoće a pevaljke i šund neka nađu mesto po kafanama . Ako im ne odgovara neka se same ugase !

  • Koala

    5. januar 2020 | 12:39

    Kad prestanete da reprizirate serije, filmove, kad prestanete da pravite kičeraj od novogodišnjeg programa, kad prestanete da nam servirste "beogradsku hroniku", onda govori o kiču.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA