Srpska glumica je rođena na datum koji joj je bio izvor tuge, ćerku je sa 40 dana donela u pozorište

Sujeta kolega nikada je nije pogodila toliko da je pomislila da "batali" glumu

  • 3
Zinaida Dedakin Foto: ATA Images

Zinaida Dedakin (59) glumom je počela da se bavi kao zrelija osoba, pošto nije studirala glumu. Ona je prve profesionalne korake napravila u Narodnom pozorištu u Zenici, a učila je u školama "Dadov" i "Krsmanac", a onda su usledile važnije uloge.

Naime, glumica je sa 26 godina bila prinuđena da napusti rodni Beograd u čijim teatrima tada za nju nije bilo mesta, a kada se vratila iz Zenice oprobala se pred kamerama.

Prvo je igrala simpatičnu kuvaricu u Jezdinoj kafani iz "Porodičnog blaga", a potom su usledile uloge u "Medenom mesecu", Pare ili život",  "Montevideo, Bog te video", Bela lađa", Šešir profesora Koste Vujića", "Pevaj brate", "Urgentni centar", "Vojna akademija", "Rekvijem za gospođu J" i druge.

Kako kaže, sujeta kolega nikada je nije pogodila toliko da je pomislila da "batali" glumu.

- Nikada me nije obeshrabrila u koraku napred. Ego je opasna rabota, a neophodna. Valja razgovarati sa sobom i sklanjati zamke koje sami sebi postavljamo. Sujeta je slaba grančica, ali može da iskopa oko - ispričala je Zinaida.

Zinaida Dedakin Zinaida Dedakin, Foto: ATA Images

Zanimljiv podatak vezan za nju jeste taj da je rođena 29 februara.

Na pitanje da li smatra da se u životu sve dešava sudbinski, te da je njena autentičnost donekle rezultat, između ostalog, toga što je rođena baš tog dana, ona kaže da je - moguće.

- Sudbina?! Jao, ne bih o tome. To je oblast koju sam propustila. Moguće je, naravno. Živim u skladu, i u neskladu, u radosti među tugama prošetam kroz snove, zvekne me java... Volim. Sa tim živim. Moj rođendan je bio doživljaj tuge kad sam bila klinka. Nije fer, svake četvrte godine! Posle sam porasla. Prihvatiš. Nema druge - rekla je jednom prilikom Zinaida.

Zinaida Dedakin Zinaida Dedakin, Foto: ATA Images

Glumica je ispričala i od kojih glumaca je "krala" znanje.

- Od onih kojima sam verovala. To su bili glumci, ali i ljudi iz mog okruženja. Kada sam kasnije u životu stala na scenu sa Oliverom Marković, Mirom Stupicom, Mićom Tomićem, Pavlom Vuisićem i mnogobrojnim stvaraocima, bardovima 20. veka, shvatila sam da imam poverenje u njih. Istina, vera i iskrenost ono što sam najviše prepoznavala u ovim ljudima - istakla je.

Zinaida je udata za Nenada Dedakina sa kojim ima ćerku Sonju i sina Viktora. Jednom prilikom glumica je istakla da je njena ćerka imala 40 dana kada ju je u naručju donela na predstavu.

VIDEO: Ceo život provela u celibatu a sada snima filmove za odrasle

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skituljko

    15. januar 2020 | 23:29

    Harizmatična glumica.

  • MK

    17. januar 2020 | 09:19

    U školi smo je zvali Zinka, još od prvog razreda se isticala recitovanjem, dobar drug i uvek vesela i nasmejana. Uspela je u u onome što je najviše volela. Pozdrav za Zinku, drugaricu iz osnovne škole "Branislav Nušić".

  • Venera

    13. mart 2021 | 18:13

    Užasno iritantna i napadna osoba. Naporna i odbojna u svakom pogledu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA