≫ 

Pomen Šabanu Šauliću: Goca jecala u zagrljaju pevačeve sestre, grob se ne vidi od cveća

Šaban je poginuo 17. februara 2019. godine, a porodica mu je danas, 8. februara 2020. dala godišnji pomen

  • 8
Šaban Šaulić, Krčedin Šaban Šaulić, Foto: Marko Jovanović

Porodica Šabana Šaulića okupila se na Novom groblju gde su danas, 8. februara, dali godišnji pomen kralju narodne muzike.

Prvi su od članova porodice stigli Sanela Šaulić i njen suprug Zoran Bata Mirković, potom brojni prijatelji, voditelj Zoran Pejić Peja, Goca Šaulić sa sinom Mihajlom, potom Zorica Brunclik i Kemiš, a za njima i Ilda Šaulić sa suprugom Bojanom, čuveni harmonikaš Mirko Kodić, Marko i Boško Đurovski, Ljubiša Tumbaković, Miša Mijatović, Šabanov brat Hasan Dudić, Saša Nikolić, Melina Džinović.

Podsetimo, Šaban je 16. februara 2019. godine imao nastup u klubu Farinda u Bilefeldu.

Nekoliko sati posle nastupa, 17. februara ujutru, tragično je stradao.

Prošle nedelje je zvanično određen datum početka suđenja zbog nesreće u kojoj su 17. februara 2019. godine život izgubili Šaban Šaulić i Mirsad Kerić.

Prvo ročište biće održano 27. marta, i tada će Turčin Alsin Levent (36) morati da se pojavi pred Okružnim sudom u Guterslohu.

Pomen Šabanu Šauliću, godišnjica smrti Goca sa Šabanovom sestrom, Printskrin: Telegraf TV

Proces će se odvijati pod pojačanim merama bezbednosti - rekao je Silke Bergšetrman, zamenik direktora, ali ništa više od informacija za sada, iz sigurnosnih razloga, neće iznositi.

Pomen Sabanu Saulicu, godisnjica smrti Ilda Šaulić, Foto: Nikola Tomić

Kako navodi nemački medij Neue Westfälische, pojačane mere bezbednosti određene su zbog toga što je "Šaban bio mnogo popularan", pa će "interesovanje za slučaj biti veliko".

Takođe, jedan nemački medij objavio je kako je Turčin "sklonjen" iz straha da bi Šabanovi fanovi mogli da mu naude, s obzirom na to da je poznat njegov identitet.

Pomen Sabanu Saulicu, godisnjica smrti Zorica i Kemiš, Foto: Nikola Tomić

Šaban Šaulić rođen je u Šapcu 6. septembra 1951. godine. Bio je srpski pevač folk muzike, muzičar i producent. U toku bogate karijere u medijima i od publike je dobio nadimak „kralj narodne muzike“.

Pomen Sabanu Saulicu, godisnjica smrti Ljubiša Tumbaković i Mihajlo Šaulić, Foto: Nikola Tomić

Njegova majka Ilduza Demirović je iz Bijeljine, gde je on i sam proveo dosta vremena. Šaulić je živeo i radio u Beogradu. Sa svojom suprugom Gordanom je imao troje dece - Sanelu, Ildu i Mihajla. Omiljeni hobiji su mu bili pecanje u svojoj vikendici u Krčedinu i fudbal.

Šaulićeva kuma je bila Zorica Brunclik.

Pomen Sabanu Saulicu, godisnjica smrti Ljubiša Tumbaković, Foto: Nikola Tomić

Prvi album Šabana Šaulića je izašao 1969. godine, kada je imao osamnaest godina. Do 1976. godine, autor njegovih pesama je bio Buca Jovanović, a od te godine komponovao je veliki broj svojih hitova, najčešće na tekst Radeta Vučkovića.

Pomen Sabanu Saulicu, godisnjica smrti Goca i Sanela, Foto: Nikola Tomić

Godine 1985. Rade Vučković je napisao pesmu „Gordana“ koju je Šaban posvetio svojoj supruzi. Pesme „Dođi da ostarimo zajedno“ i „Dva galeba bela“ smatraju se jednim od najboljih ikad otpevanih narodnih pesama. Osim ovih pesama, veliki hitovi Šabana Šaulića su bili i „Uvenuće narcis beli“, „Sine“, „Danima te čekam“, „Snežana“, „Odlaziš, odlaziš“, „Pozn'o bih te međ' hiljadu žena“ i dr.

Pomen Sabanu Saulicu, godisnjica smrti Mihajlo, Goca i Sanela, Foto: Nikola Tomić
Pomen Sabanu Saulicu, godisnjica smrti Gordana Šaulić, Foto: Nikola Tomić
Pomen Sabanu Saulicu, godisnjica smrti Peja, Foto: Nikola Tomić
Pomen Sabanu Saulicu, godisnjica smrti Hasan Dudić, Foto: Nikola Tomić
Pomen Sabanu Saulicu, godisnjica smrti Mirko Kodić sa suprugom, Foto: Nikola Tomić

Ilda na očevom grobu:

Pojavio se u filmu "Sok od šljiva" 1981. godine, a u drugoj sezoni serije Ubice mog oca otpevao je pesmu Nemam više nikoga, za koju je muziku i tekst napisala Aleksandra Kovač.

Pomen Sabanu Saulicu, godisnjica smrti Grob pun cveća, Foto: Nikola Tomić

JEDINA NEOSTVARENA ŽELJA - DA ZAPEVA SINU NA SVADBI

- Još samo da dočekam da oženim sina, jer mi je, danas, jedina neostvarena želja da zapevam na njegovoj svadbi i igram se sa njegovom decom. Ništa bolje i više ne bih poželeo, nego kako se odvijao moj život i moja karijera i baš ništa ne bih menjao, jer sam ostvaren i srećan čovek - pričao je Šaulić u jednom intervjuu.

VIDEO: Ovako je kralj narodne muzike ispraćen na večni počinak

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mima USA

    8. februar 2020 | 15:17

    Bože Bože, koje komentare čitam?Šta je trebala Goca da uradi po vama? Da dođje pocepana masne kose i zarozana, i da onda kazete da žali svog muža? Jako ste jadni i bedni SRAM VAS BILO!!!

  • M

    8. februar 2020 | 14:16

    Da nije namazala crveni lak i napravila lokne,bilo bi cudo nevidjeno!!

  • Xx

    8. februar 2020 | 12:46

    Ćerka vezala rep a majka sveže lokne zbog slikanja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA