• 3

Da li su ova dva domaća hita identična? Fanovi Danijela Alibabića misle da jesu

-Nisam ni ja znao o čemu se radi dok mi putem Instagrama nisu pratioci poslali snimke gde su uporedili ove dve pesm - rekao je Danijel Alibabić

  • 3

Muzička industrija je nepresušan je izvor brojnih melodija, tekstova ali i grešaka, koje se slučajno ili namerno podkradu kod određenih autora. Ipak, stvari se zakomplikuju onda kada dođe do povrede autorskih prava i kada su dva pevača sa ovih prostora otpevala istu pesmu.

Naime, pevač Dženan Lončarević 2018. godine objavio je pesmu “Košava”. Sve bi to bilo u redu, da na adresu pevača Danijela Alibabića nisu stigle poruke fanova u kojem se određeni deo pesme “Košava” navodi kao identičan, tačnije da je za refren Dženanove pesme iskorišćena pesma „Balavica“ koju izvodi crnogorska pop zvezda Danijel Alibabić, a koja je objavljena čak 2010 godine.

-Nisam ni ja znao o čemu se radi dok mi putem Instagrama nisu pratioci poslali snimke gde su uporedili ove dve pesme. Priznajem da ima velike sličnosti u refrenu ali i sami melodijski akordi. Nemam razloga da se bunim s obzirom na to da veoma poštujem Dženana i njegov rad, ali to svakako nema veze sa njim, već sa autorima pesme. – rekao je pevač kada smo ga pozvali za komentar.

Danijel nema nameru da pravdu traži na sudu ali istraživali smo autore obe kompozicije a simptomatično je to da tekst i muziku za obe pesme potpisuje Miloš Roganović.

Poslušajte, pa uporedite.

Danijel Alibabić - "Balavica":

Dženan Lončarević - "Košava":

Video: Tri pevačice su odbile duet: Dženan Lončarević o muzici, Zvezdama Granda, Beosongu, festivalima

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima