Potresna ispovest Šabanovog kuma: "Idem kod psihijatra, bolovi me podsećaju na strašni događaj..."

- Nisam imao snage da dođem na njegov grob i da mu zapalim sveću - rekao je Slobodan

  • 3

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić napustio nas je prošle godine 17. februara. On je tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj kada se vraćao sa nastupa. Tada je poginuo i muzičar Mirsad Kerić koji se nalazio u autu u kojem je bio pevač, dok je Šabanov kum Slobodan Stojadinović jedini preživeli.

Stojadinović je za Alo otkrio zašto nikada nije otišao na Šabnov gorb, kao i šta mu je rekla pevačeva udovica Gordana Šaulić kada ga je posetila u bolnici.

- Šabanova porodica me je zvala i obavestila me je da će obeležiti prvu godinu njegove smrti, ali ja nisam mogao da dođem u Srbiju. Nisam imao snage da dođem na njegov grob i da mu zapalim sveću. Šaban je bio moj najbolji prijatelj i kum, a osim drugarstva, vezivalo nas je i to što sam bio njegov lični vozač. Hiljade kilometara prešli smo zajedno, svuda sam ga vozio i do tog kobnog dana, nikada se ništa loše nije desilo - rekao je Slobodan.

Šaban Šaulić Šaban Šaulić, Foto: A. Nalbantjan

- Sećam se da mi je Goca rekla nešto što me je rastužilo i usrećilo u isti mah. Rekla mi je: "Osećam se kao da sam videla mog Šabana". Nas dvojica smo bili veoma bliski, maltene nerazdvojni. Ili smo bili na turneji ili je on bio u Krčedinu, a ja sam ga obilazio tamo. Više vremena je provodio sa mnom nego sa Gocom - rekao je Boban.

Slobodan ni nakon godinu dana ne može da se pomiri sa činjenicom da je izgubio kuma i prijatelja, a osim sa porodicom Šaulić, on se čuje i sa porodicom nastardalog Kerića.

- Rekli su mi da vreme čini svoje, da leči sve, kako tugu, tako i fizičku bol, ali to nije istina. Bolovi me iznova podsećaju na strašni događaj i ja ne mogu da zaboravim. Imam šipku ugrađenu u donjem delu abdomena, tačno ispod pupka. Dva puta nedeljno idem kod psihijatra, on mi pomaže, ali nisam izlečen - kaže Šabanov kum.

- Mirsad je za sobom ostavio ženu i troje dece, koji mi svakoga dana pišu. Zovu me tata. Njegov najstariji sin ima deset godina i srce mi se pocepa na milion delova svaki put kada mi kaže: "Ti si moj tata, mi nemamo drugog tatu". Kako čovek može da se oseti kada tako nešto čuje? - objasnio je Boban.

Alsin Levent Alsin Levent, Foto: Facebook

Alsin Levent (37), nemački državljanin turskog porekla koji je izazvao saobraćajnu nesreću nalazi se u nemačkom zatvoru, a prvo ročište je zakazano za 27. mart u Okružnom sudu u Giterslou.

- Prvo ročište biće održano 27. marta u devet sati, a na njega su pozvani svi oštećeni u predmetu. Iako su neki mediji pisali da je Levent na slobodi, advokat me je obavestio da to nije tačno. I dalje je u zatvoru i nadam se da će tamo ostati još dugo godina - kaže Stojadinović.

Podsećamo, nemački mediji pisali su da je zbog bezbednosti Levent "sklonjen", kao i da će na suđenju biti pojačane mere obezbeđenja kako "neko od fanova pokojnog kralja narodne muzike ne bi naudio Leventu".

Video: Šaban Šaulić posmrtno odlikovan zlatnom medaljom za zasluge

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA