≫ 

Nakon pesme sa "terorističkim tekstom", na Beoviziji se takmiči numera sa muzikom iz crtaća "X Men"?

Srbija u subotu bira svog predstavnika, a ovo je već druga pesma za koju se komentariše da ima problematičan sadržaj

  • 1
ANA MILENKOVIĆ - TAJNA

Printskrin: Youtube/OrangeVideos, Foto: Promo

Finale Beovizije biće održano u nedelju, 1. marta, a imena učesnika objavljena su početkom januara, dok su kompozicije sa kojima će se učesnici takmičiti javnosti predstavljene početkom februara.

Samo nekoliko dana nakon toga, verni i znatiželjni slušaoci uvideli su grešku za greškom.

Naime, zagriženi evrovizijski fanovi su u numeri Ane Milenković, nekadašnje članice sastava "Beauty queens", koji je s Marijom Šerifović doneo takmičenje u Srbiju, prepoznali temu iz crtaća "X-Men"!

Oni su na Tviter nalogu objasnili da Anina numera "Tajna" neodoljivo podseća na muziku iz uvodne špice za poznati ćrtani film.

- Okej, da li možemo da diskutujemo o tome da "Tajna", pesma Ane Milenković, koja se nalazi u srpskom nacinalnom izboru za Evroviziju u sebi jasno sadži delove iz pesme za uvodnu špicu "X-Men" - piše u njihovoj objavi.

 

U međuvremenu, oglasila se i Ana Milenković.

- Poslušala sam i pročitala komentar fanova i jako mi je drago da se bave analizom pesme, jer to znači da im je pesma zapala za uho, što bi se narodski reklo. Postoji toliko muzike koja u nekim segmentima zaliče na neke druge pesme, složićete se. Opet, kažem, onaj ko je primetio tu sličnost mora da je veliki fan kako X Mena, tako i pesme "Tajna" - rekla je ona za "Mondo".

Podsetimo, pre nekoliko dana digla se ogromna prašina zbog pesme "Svadba velika" kojom će se na Beoviziji predstaviti Bora Dugić  i Balkubano mnogi su okarekterisali kao skandaloznu numeru u kojoj reči aludiraju na nasilje i terorizam.

Povodom sporne pesme oglasio se i Autonomni ženski centar, jer se u tekstu govori o muškarcu koji želi da zaprosi devojku, ali ne zna da li će ona prihvatiti ili ne, pa je u slučaju odbijanja, jer je ludo voli "poneo bombu".

- Podsećamo da u Srbiji svake godine između 30 i 40 žena bude ubijeno u porodično-partnerskom nasilju i da se ova situacija neće promeniti dok svi akteri u društvu ne preuzmu odgovornost za sprečavanje nasilja prema ženama i njegove promocije - saopštio je Autonomni ženski centar.

Pesma je uklonjena sa svih platformi, a od izvođača je zahtevano da promene tekst pesme, što su i učinili.

Kako zvuči Anina pesma poslušajte u nastavku teksta:

(N.L)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Idemoooo Hurricane

    24. februar 2020 | 13:11

    Ako bilo ko drugi pobed pored devojaka iz Hurricane,bice velika sramota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA