≫ 

Saradnja koju niko nije očekivao: Ovaj pevač je neočekivanim gestom iznenadio sve!

Danijel je otkrio da je potpisivanje ugovora sa čuvenim dirigentom, pre svega, korak dalje za mlade ljude koji vole da se bave muzikom

  • 0
Danijel Alibabić Foto: Marko Jovanović

Projekat D-moll pop hor predstavljen je novinarima. Tom prilikom autor projekta, poznati pevač potpisao je ugovor kojim će ozvaničiti saradnju sa poznatim dirigentom hora Sašom Barjaktarovićem.

Da muzika ne poznaje granice kada je kreativni proces u pitanju, te i da treba obratiti pažnju kako najmlađe edukujemo, pa i u pevanju, potvrdio je pop pevač Danijel Alibabić, koji već godinama unazad pored profesionalnog pevanja, pedagoški priprema nove mlade pevačke nade.

Ovoga puta otišao je korak dalje, te je otkrio da je potpisivanje ugovora sa čuvenim dirigentom, svakako korak dalje, pre svega za mlade ljude koji vole da se bave muzikom.

- Ovo je jedan od najlepših projekata kada je muzika u pitanju. Uvek sam voleo da slušam i gledam horove i pratim razne horove koji nastupaju, ali, moram priznati, kad god sam gledao Sašu Barjaktarovića ispred nekog hora to mi je bilo fascinantno, jer je potpuno atipičan u odnosu na ostale dirigente i kad sam čuo da je slobodan, odmah sam ga pozvao da pitam: "Sale, pravimo li hor ili ne?" - kroz osmeh je rekao Alibabić.

Kao i u svemu, Alibabić je želeo da i ovaj hor bude na "najvećem mogućem profesionalnom nivou".

- Sa Sašom sam u neformalnom razgovoru rekao da bih voleo da, kad budemo pravili koncerte, uključimo i zvezde, ne samo iz Crne Gore, već i sa Balkana, da to bude spektakularno, u smislu ne samo zvučno, nego i vizuelno da izgleda drugačije nego što ste imali priliku da vidite do sada - rekao je Alibabić.

Tokom sezona dečijeg muzičkog takmičenja "Pinkove zvezdice", pojedini takmičari iz Crne Gore, bili su upravo Danijelovi učenici, a Alibabić je, što se tiče pitanja o tome da li je u planu autorski rad hora, kazao da nikada nije komponovao za hor.

- Ja sam samo tu da dajem podršku i kreativnu ideju za pesmu, ali, što da ne, uvek sam i za te stvari. S tim što bih možda i tu negde povezao solistu sa horom, pa možda da napravimo neki projekat jednom, sa nekim novim imenima u pratnji D-moll pop hora - mišljenja je Alibabić.

Pored uspeha na novim poslovnim izazovima, mladi pevač uskoro će ukrstiti glas i sa jednom poznatom folk pevačicom, te garantuje da će se o toj saradnji, ali, pre svega, samoj pesmi dugo pričati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA