≫ 

"Stršljen" ju je proslavio, a u Americi je igrala sa Džej Lo! Ovako danas izgleda Mirjana Joković

Mirjana je tokom osamdesetih i devedesetih važila za jednu od najpopularnijih glumica na našim prostorima, a u jeku slave odselia se u Ameriku

  • 14
Mirjana Joković

Mirjana Joković u filmu "Stršljen"; Printskrin: Youtube/cinemadesignbg

Mirjana Joković (52) tokom osamdesetih i devedesetih godina važila je za jednu od najpopularnijih glumica na našim prostorima, a onda se u jeku slave odselila se u Ameriku.

Na veliku radost onih koji je vole Mirjana se vratila u Srbiju, a sinoć se, 28. februara, pojavila na svečanom otvaranju međunarodnog filmskog festivala - FEST u Sava centru, gde ju je malo ko na prvi pogled prepoznao.

Ova glumica je svoje detinjstvo provela u Zambiji gde je njen otac radio kao industrijski inženjer. Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti, a u klasi sa Draganom Bjelogrlićem, Draganom Petrovićem Peletom, Srđanom Žikom Todorovićem, Vesnom Trivalić i Slobodnaom Bodom Nikolićem.

Svečano otvaranje FEST-a

Mirjana Joković (u sredini) na otvaranju FESTA 2020, Foto: ATA Images

Mirjana se proslavila ulogama u serijama "Kamiondžije", "Sivi dom", te filmovima: "Zaboravljeni", "Mala", "Podzemlje", "Bure baruta", dok je u ostvarenju "Stršljen" igrala rame uz rame sa čuvenim glumcem Ljubišom Samardžićem.

Koliko je bila omiljena u narodu govori i činjenica da se 1988. godine čitava nacija pobunila, jer Mirjana nije dobila Zlatnu arenu za filmove "Zavoravljeni" i "Put na jug".

Davne 1993. godine donela je odluku da se preseli u Amerku, tačnije Los Anđeles gde je nastavoila sa svojom glumačkom karijerom. Igrala je u holivudskim filmovima poput: "A better way to die", "Private Property"...

U filmu "Maid in Manhattan" iz 2002. godine Mirjana je sa proslavljenom Dženifer Lopez igrala sobaricu.

Svečano otvaranje FEST-a

Mirjana Joković na otvaranju FESTA, Foto: ATA Images

Trenutno je zaposlena kao direktorka glumačke preformanse i radi kao nastavnica glume na Kalifornijskom fakultetu umetnosti, koji se nalazi u blizini Los Anelesa.

Kada se Mirjana pojavila na svečanom otvaranju FESTA sve oči su bile uperene u nju, a glumica je i nakon tri decenije prava lepotica.

Ova Rođena Užičanka igra u kanadskom filmu "Easy Land", debitantskom ostvarenju srpsko-kanadske rediteljke Sanje Živković.

Reč je o drami koja govori o iskustvu imigranata, mentalnim bolestima i slojevitom odnosu između majke i ćerke. Glavnu ulogu tumači Nina Kiri, koja je deo ekipe HBO serije "Sluškinjina priča".

Nina tumači tinejdžerku koja sa majkom Jasnom (Mirjana Joković) pokušava da stvori novi život u Kanadi. Iako talentovani arhitekta, ona ima mentalne probleme, koji i njoj i njenoj ćerki otežavaju prilagođavanje na sredinu.

Video: Džej Lo prošetala dijamante od 9.000.000 dolara!

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PIXY

    29. februar 2020 | 17:03

    Izuzetno lepa zena

  • Zis

    29. februar 2020 | 19:01

    Opasna glumica .

  • Mira Đorđević

    29. februar 2020 | 22:26

    NAŠA VELIKA GLUMICA. Volim sve njene uloge. Odigrala ih je maestralno. Toliko nam nedostaje. Znam da je daleko od naše Srbije ali zaslužuje da joj naši režiseri daju uloge. Kao Branka Katić , Žarko Laušević i ostali naši u dalekom svetu dođu i odglume u nekom filmu ili seriji. Našoj prelepoj talentovanoj Miri Joković želim još mnogo uspeha na filmu, uspeh na fakultetu gde prenosi znanje mladima, i mnogo uloga na domaćoj sceni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA