U jeku suđenja sa bivšom, Slavko Beleslin ostao bez emisije na RTS-u

Trenutno nemam nikakve informacije o tome šta se dešava s projektom - tvrdi bivša Slavkova supruga.

  • 2
Slavko Beleslin

Printskrin: Youtube/RTS Aktuelnosti - Zvanični kanal

Emisija voditelja Slavka Beleslina "Šta bi posle? (Flešbek)", čija autorska prava su sporna i oko koje se sudi sa bivšom suprugom, navodno je ostala bez termina na RTS-u.

Poslednja epizoda pomenute emisije emitovana je 3. februara u terminu od 21.45 na prvom programu Javnog servisa, samo dva dana pre nego što je voditelj imao ročište s bivšom suprugom Ivom Šiđanin.

Izvori sa Javnog servisa kažu da je na odluku da se emisija više ne emituje kod njih delovalo više faktora, piše Kurir.

Beleslin je imao potpisan ugovor za određeni broj epizoda i to je ispoštovano. U programskoj šemi na sajtu RTS piše da je prikazano ukupno 16 emisija „Šta bi posle?“, i to u septembru dve, u oktobru i novembru po četiri, u decembru tri, u januaru dve i u februaru jedna. Prvobitni plan Javnog servisa bio je da se saradnja nastavi sve do kraja TV sezone u junu, ali se od toga odustalo.

Bitno je uticalo i to što je gledanost Slavkovog projekta bila slaba, kao i nezainteresovanost publike da učestvuje u interaktivnom delu emisije, s obzirom na to da je „Flešbek“ podrazumevao da gledaoci mogu da se uključe preko telefonske aplikacije.

Služba za odnose s javnošću RTS se oglasila za "Kurir" i potvrdila da je snimanje emisije završeno.

- Emisija „Šta bi posle?“ završena je. Sve snimljene epizode - prema planu i potpisanom ugovoru, emitovane su u periodu od 23. septembra 2019. do 3. februara 2020 - odgovor je RTS-a.

Slavko Beleslin, Iva Šiđanin

Slavko i njegova bivša supruga Iva, Foto: ATA images

Iva Šiđanin, bivša voditeljeva spruga kaže da nije upoznata sa odlukom.

- Septembra 2018. godine, uz tužbu za razvod braka, podnela sam i tužbu za osporavanje njegovog autorstva na projektu „Flešbek“. Na stvaranju i razvoju ideje, njenom uobličavanju u projekat, pripremi za plasman na tržište, zajedno smo radili skoro pet godina, ali kako nije želeo da prizna moj rad i kako je i moje ideje prisvojio kao svoje, odlučila sam da koautorstvo dokažem sudskim putem. Trenutno nemam nikakve informacije o tome šta se dešava s projektom, to jest da li će emisija biti emitovana ili ne u narednom periodu. Razlog mog razvoda nisu bile nesuglasice u vezi sa ovim projektom. One su nastale tek nakon odluke da se razvedem - rekla je Iva.

Godišnja proslava nedeljnika Story Stori  2019

Slavko Beleslin, Foto: ATA Images

Dok sa druge strane Slavko tvrdi da se završila sezona i da su nove priče i snimanja nove sezone pomenute emisije u pripremi.

- Emitovanje prve sezone emisije „Šta bi posle? (Flešbek)“ od 16 epizoda završeno je u skladu sa ugovorenim planom emitovanja. Nova sezona i nove priče su u pripremi - rekao je Slavko.

Video: Ekskluzivna izjava Slavka Beleslina posle incidenta na parkingu

(N.L)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA