≫ 

Nikada ga nećemo zaboraviti! Na današnji dan Gru bi napunio 47 godina

Dalibor je poginuo 9. septembra 2019. godine na kajtingu kod Nautičkog kluba Zemun

  • 2
Dalibor Andonov Gru Dalibor Andonov Gru, Foto: Facebook/dalibor.g.andonov

Pokojn reper Dalibor Andonov Gru rođen je 8. marta, a na današnji dan ovaj umetnik bi napunio 47 godina.

Dalibor je rođen u  Dimitrovgradu iz kojeg se preselio u Pančevo, a nakon toga u Beograd gde je završio mašinsku školu. Kako je shvatio da je muzika njegova ljubav, Gru se nakon srednje skole počeo baviti repom.

Sa pesmom "Biću tu" postao je najpoznatiji reper 1996. godine. Tada su na Grua svi obratili pažnju, a veliku prašinu digao je provokativni spot za pomenutu numeru u kojem su bile lepe i zgodne deVojke iz grupe Models.

Reper je 2010. godine snimio pesmu "I dalje me žele" sa Ajs Nigrutinom, a ta numera postala je ogroman hit i definitivno je obeležila njegovu karijeru.

Dalibor je poginuo 9. septembra 2019. godine na kajtingu kod Nautičkog kluba Zemun. Prema nezvaničnim rezultatima obdukcije, Gru je od jakih udaraca u vodu zadobio dva preloma kičme, nakon čega se udavio. Spasa mu nije bilo, iako su njegovi drugari sa kojima je bio na kajtingu brzo reagovali. Gru je bio iskusan u surfovanju kajtom i vozio ga je 20 godina.

Bio je ljubitelj adrenalina i ekstremnih sportova, motora, osnivač hip-hopa u Srbiji, voljen među kolegama i onima koji ga čak nisu ni poznavali, veliki čovek i Beograđanin koji nikada neće biti zaboravljen.

Dalibor Andonov Gru Dalibor Andonov Gru, Foto: Facebook/dalibor.g.andonov

Na regionalnoj muzičkoj manifestaciji MAC 2020 (Music Awards Ceremony) bio je deo posvećen preminuloj hip-hop zvezdi. Gruovi prijatelji, kolege i mnogi drugi nekoliko minuta posvetili su zvezdi koja se nikada neće ugasiti - reperu koji je obeležio jedan period i uz čije pesme su mnogi odrastali, a neki će tek odrastati.

Tu su bili Tijana Dapčević, Bane MVP, Ivana Peters, Viktor Savić i mnogi drugi. Scena je bila preplavljena emocijama, a u pozadini je stajala sve vreme Gruova slika.

Danas, 8. matra, na njegov rođendan organizivan je memorijalni spust za tragično nastadalog repera pod nazivom "Gru, tu je".

- Tišina. Ne prekidajmo je. Prekinućemo trenutak koji postaje večnost. Ćutimo. Pustimo da juče napravi danas lepše nego sutra. Ne prekidajmo je. Reči nisu dobrodošle. Čak ni one koje nam se čine najveselijim, jer nisu kadre da sve uzdignu. Mi nismo sposobni da govorimo o smrti, možemo samo da verujemo da je rođenje važna stvar, a smrt samo sitnica koja ne prekida besmrtnost. Ćutimo. Neka se čuje tišina. Ne prekidajmo je! Pustimo je da pobedi tamu. Nažalost, Bog uzima samo najlepše cveće. To je tuga za sve nas. Porodicu, prijatelje. Ali Bog ima svoj plan. Mi, grešni, pokajani, tek se osvestimo onda kad izgubimo najdraže prijatelje - rekao je tokom govora na Gruovoj sahrani Nigor.

Dalibor Andonov Gru Dalibor Andonov Gru, Foto: Bassivity

- Dragi moj Dalibore, šta da ti kaže tvoj prijatelj? ... Putuj, sa druge strane reke, tamo se leti bez kajta, tamo ne moraš ni da mašeš krilima... Tamo te čekaju moji prijatelji Duško i Nebojša. I nema sumnje da ćete vas trojica biti hip-hop trio univerzuma, koji neće imati konkurenciju. A ja, evo, tu sam. Doći će i jedan dan kad svi moramo da odemo. Kad ću morati da odem i ja. A do tada, svi mi, i ja, čuvaćemo uspomenu na tebe, na tvoju dobrotu, na tvoj osmeh, na tvoju muziku... A do tada, vidimo se. Kad budem došao gore, imaćemo jednu lozinku. A to će biti zvižduk. Znaćete da sam to ja. Počivaj u miru - rekao je tada Nigor.

Gru je za sobom je ostavio neutešnu suprugu Danicu i sinove Vuka i Relju.

Video: Zbogom, Gru i počivaj u miru!

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PFK-BGD

    8. mart 2020 | 12:17

    Legenda koja je tu sa nama! Nismo te zaboravili Grobari!

  • Logika

    8. mart 2020 | 13:28

    Ooo neee, potresem se kad vidim njegovu fotku. Mnogo ga volim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA