≫ 

Pomirio je ćerku i zeta kada su raskinuli, bio je ponosan otac: Detalji iz života omiljenog Vukašina

Za mnoge generacije bio je i ostao, jednostavno, Vukašin Golubović

  • 4
Desimir Stanojević Desimir Stanojević, Foto: Nikola Tomić

Glumac Desimir Stanojević preminuo je danas u Beogradu u 70. godini. Proslavio se ulogom Vukašina Golubovića u kultnoj seriji "Srećni ljudi". Bio je ispunjen čovek kako na privatnom, tako i na poslovnom polju. Preminuo je danas u Beogradu, u 70. godini.

Legendarni Desimir svima nam je prirastao za srce, kao i kompletna ekipa serije "Srećni ljudi". Iako je posle ove uloge ređe bio na televizijskom ekranu, nikada nije odustao od glume.

Više od dve decenije igrao je u Pozorištu na Terazijama, gde se odlično pokazao i u najzahtevnijim ulogama, kao što je mjuzikl "Grk Zorba", "Cigani lete u nebo", "Ivkova slava", "Maratonci trče počasni krug" i drugim.

Iako je više proveo na daskama koje život znače, za mnoge generacije bio je i ostao jednostavno - Vukašin Golubović.

Njegov privatan život bio je manje poznat, a skandali ga nisu pratili. Imao je dve ćerke, Ninu i Sonju, na koje je bio izuzetno ponosan. Nina je završila Muzičku akademiju u Novom Sadu i radi u Simfonijskom orkestru RTS-a, dok se Sonja odlučila za veterinu.

- Pred sobom vidim zrele, pametne i vredne ljude. Nina je završila Muzičku akademiju, odsek oboa i sa 35 godina ima već više od deset godina radnog iskustva i veoma je uspešna u svom poslu. Deset godina je u braku, ima sina Jevrema, koji je završio prvi razred, i četvorogodišnju ćerku Nataliju. Sanja se na četvrtoj godini veterine odlučila za udaju. Fakultet je i dalje tamo gde jeste, ali ga ona ne obilazi. Ima četvorogodišnjeg Branka i Kalinu, koja ovih dana puni sedam meseci - pričao je ranije Desimir za "Stil magazin".

Desimir Stanojević Desimir Stanojević/Foto: ATA Images

- Imao sam sreću da je moj prvi zet, Ninin muž, Zoran Ćosić, moj kolega glumac. Od prvog dana imali smo o čemu da pričamo, a da ja ne budem strogi otac, a on uplašeni zet. Moje iskustvo sa tastom, koji je bio strog i poslovan, a ja mlad i zelen, učinio je da budem drugačiji. Moj tast je i dva dana pred svadbu tražio da Nada dođe kući u devet uveče. Prvih dvadeset pet godina našeg braka proteklo je kao ozbiljan tast i neozbiljan zet.

- Sada, posle 36 godina braka, došli smo do dobrih familijarnih odnosa. Između Nine i Zorana je čak u jednom trenutku i došlo do prekida zabavljanja. U to vreme nam je bila slava pa sam Ćoleta, kao svog kolegu, pozvao na slavu. Nina za to nije znala. Nije prošlo ni pet dana, a oni su se pomirili, a za dva meseca već su počeli da žive zajedno - pričao je tada glumac.

Desimir Stanojević Desimir Stanojević/Printskrin: Telegraf

Njegov rodni Niš često mu je puno nedostajao. Bio je rođeni Nišlija, ali po življenju, meraku i temperamentu bio je Beograđanin.

- Moj grad je tužan, Nišlije su tužne, hodaju netremice i gledaju samo ispred sebe. Ja ovaj grad ovako ne poznajem - pričao je o Nišu, u koji je sve češće odlazio samo poslovno.

Video: Ovako je Desimir Stanojević govorio za Telegraf 2016. godine

- Često mi supruga kaže, nije bitno da li ti prozor gleda na Tašmajdanski park ili Čair, važno je od koji para hleb kupujemo. Na ulici srećem neke ljude koje ja više ne poznajem. Dugo već u Nišu nisam svakodnevno. U kafanama sede neki ljudi koje ja ne poznajem i zato mi preterano ne nedostaju kafane. Ali jedno je sigurno - volim da dođem u Niš i tu se dobro osećam - rekao je 2015. Stanojević za "Niške Vesti".

Desimir Stanojević Desimir Stanojević/Foto: ATA Images

Desimir Stanojević bio je srpski pozorišni i televizijski glumac, i pevač. Rođen je 7. oktobra 1950. godine u Nišu.

Igrao je u Narodnom pozorištu u Nišu od 1970. do 1990. godine, a od 1991. u Pozorištu na Terazijama u Beogradu. Osnivač je Omladinskog pozorišta "Treća polovina" u Nišu. Zaslužan je za izvođenje prvog mjuzikla u istoriji Niškog pozorišta, "Violinista na krovu". Takođe je zaslužan za postavljanje mjuzikla "Cigani lete u nebo" u Niškom "Narodnom pozorištu" (u njegovoj režiji).

Važio je za jednog od najcenjenijih i omiljenih domaćih glumaca.

Ostvario je dve uloge na filmu "Lager Niš" i "Bićemo prvaci sveta", kao i četiri uloge na televiziji - dirigent u seriji "Policajac sa Petlovog brda", Radovan u seriji "Seljaci", sporedni lik je bio i u novogodišnjem programu RTS-a 1994, a najpoznatiji je, naravno, kao Vukašin Golubović iz "Srećnih ljudi".

Video: Koje je devojačko prezime Šćepanove Natalije? Zašto je Ozrenov Roki morao da tezgari?

(Telegraf.rs/B.B)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA