≫ 

"Vaši preci su zvani da uzimaju puške i idu u rovove, od vas se traži da sedite na kauču!"

- Možda u tom trenutku neće biti kreveta, dovoljno respiratora, možda će bti previše zaraženih, možda neće biti dovoljno zdravih lekara... - rekao je Miloš

  • 21
Miloš Biković Miloš Biković, Foto: Marko Jovanović

Nakon što je Vlada Srbije proglasila vanredno stanje na teritoriji naše zemlje i uvela policijski čas zbog korona virusa, mnoge poznate ličnosti apeluju na građane da postuju pravila novonastale situacije, da čuvaju svoje zdravlje, kao i svojih bližnjih te da ne izlaze napolje.

Glumac Miloš Bikvić uputio je apel na svom Instagram profilu i sa svojim pratiocima podelilo snažnu poruku koja nikoga nije ostavila ravnodušnim.

- Poziv, i apel, i molba i ...šta god... - napisao je Miloš u opisu videa.

- Možda se osećate dobro sada, možda ćete se osećati dobro za tri dana ili pet dana. Možda za nedelju ili deset dana počenete da osećate neke simptome, pa vam se stanje pogorša, pa ne daj Bože, možda ćete morati da budete hospitalizovani. Možda u tom trenutku neće biti kreveta, dovoljno respiratora, možda će bti previše zaraženih, možda neće biti dovoljno zdravih lekara... - počeo je obraćanje Biković.

- Zato budite odgovorni danas, budite sada savesni i pratite uputststva nadležnih ograna. Ako svi učinimo pomalo, to može biti dovoljno da se ova kriza prebrodi. Vaši preci su bili u kriznim situacijama, zvani da uzimaju puške i idu u rovove, od vas se traži da sedite na kauču. Ajde svi to da uradimo! Da budemo strpljivi i da pregrmimo ovu krizu kako bismo sačuvali što više života - rekao je Miloš.

Šta je sve Biković rekao u svom obraćanju i koje je savete dao za samoizolaciju pogledajte u videu u nastavku:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GE

    18. mart 2020 | 11:32

    Svest i disciplina je proces koji dugo traje u stvaranju,za jedan dan se ne stvara.

  • Tina

    18. mart 2020 | 11:41

    Sve je to lepo sto pricaju javne licnosti i tacno. Bikovic, Brena, Ledi Gaga i njims slicni mogu da sede kod kuce jos 300 godina ako hoce i da se samoizoluju. Kako ljudi koji svakodnevno prave hleb, proizvode struju,preciscavaju vodu, lece tesko bolesne ljude( ne od korone vec od akutnih i hronicnih bolesti), kako oni da sede na kaucu? Radim u bolnici i ako se danas ne pojavim na poslu, ko ce onim intubiranim pacijentima dozirati terapiju danas? Malo je to licemerno drage poznate licnosti i egoisticno sa vase strane! Sta je drzava uradila po pitanju toga, ako se neka tekstilna radnica, koja radi za 250€ kod privatnika ne pojavi danas na poslu? Da li je taj privatnik obezbedio osnovne mere zastite? Ne verujem. Tako da bolje apelujte na drzavu da povede racuna o obicnim ljudima i da regulise pravila u vanrednoj situaciji, osim sto ce da hapsi nekog tamo na ulici u 9 uvece, a to sto je grad pun preko dana i svi kafici rade, nema veze. Kako drzava da kaze kriminalcima zatvarajte kafice i kockarnice? Prestanite makar jednom da budete umisljene poznate licnosti i spustite se na zemlju nas obicnih ljudi! Svako dobro!

  • Dorćol

    18. mart 2020 | 11:38

    Od kako je postao rusofil, toliko je počeo da filozofira, da to postaje neizdrživo....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA