Bogoljub Karić: Teški su ovo dani za ceo svet, ali ne dajte strahu da vas pobedi

On je rekao da su ovo teški dani za ceo svet, ali da od straha i panike niko nema nikakve koristi, naprotiv

  • 8
Bogoljub Karić Foto: Milena Đorđević

Predsednik Pokreta snaga Srbije, Bogoljub Karić je svojim pratiocima na Fejsbuku podelio svoje viđenje situacije vezane za korona virus u Srbiji, ali i uputio reči podrške. 

On je rekao da su ovo teški dani za ceo svet, ali da od straha i panike niko nema nikakve koristi, naprotiv. 

- Teški su ovo dani za ceo svet. Panika i histerija su zašli u svaku zemlju na planeti, strah ulazi u svaku kuću. Ova korona, najpopularniji virus u istoriji, retko koga može da ostavi ravnodušnim, kada po ceo dan gledamo tragične scene o posledicama ove pandemije i slušamo statistiku o stotinama i hiljadama mrtvih. Ali, da li imamo nešto od straha i panike kojoj se prepuštamo? Ništa. Imamo samo štetu! - napisao je Karić.

On je podelio i jednu priču koja govori o tome kako je strah opasniji od bolesti.

- Kažu da je neki putnik išao kroz pustinju, pa naleteo na kugu. Pita je: Gde tako žuriš? Kuga kaže da ide da ubije 5.000 ljudi u gradu koji je pred njima. Uskoro u gradu je bilo 50.000 mrtvih! Putnik, na izlazu iz grada ponovo sreće kugu i pita zašto je mrtvih 50.000 a ona je govorila da će ubiti 10 puta manje. Ja sam i ubila samo 5.000 - ostali su umrli od straha

Karić je ponovo apelovao na sve da se potrude i da uprkos svemu, održe vedrinu duha, pozitivan stav i smeh.

- Zato ne dajte strahu da vas pobedi! Trudite se da, uprkos svemu, održavate vedrinu duha, da budete pozitivni, da se smejete, pa će vam i fizičko stanje biti mnogo bolje! I ove, možda teške ali neophodne mere koje vas možda nerviraju i muče - gledajte sa lepše strane - družite sa porodicom, opustite se, odmorite, sve će to proći - rekao je on.

Bogoljub Karić je istakao i snagu Rusije i Kine, koje su se, kako je rekao, ponele trezveno i odgovorno u ovoj situaciji, koja je pogodila čitav svet.

- "Ne pada sneg da pokrije breg već da svaka zverka pokaže svoj put" - kaže naša stara poslovica, koja se može i u današnjoj situaciji u svetu primeniti. Želim naravno svima na svetu da pobede ovaj virus, ali ostaje činjenica da je ova, sigurno ne najveća beda u istoriji, za oko mesec dana potpuno promenila sliku sveta. Raspao se, za manje od mesec dana, i Šengen, zapadne države su se zatvorile u svoje obore i ne pomažu čak ni svoje prijatelje iz EU i pokazuju, nažalost, pravu nemoć pred ovom pandemijom. U isto vreme, velike istočne zemlje kao Rusija i Kina su se brzo, trezveno i odgovorno ponele u ovoj situaciji (Kina je zaustavila epidemiju u svojoj zemlji, a Rusija ima skoro dva puta manje obolelih bego Luksrmburg. Istovremeno ove zemlje su pokazale visok moral, ljudskost i pružaju nesebičnu pomoć svima, pa i tom zapadu - rekao je on.

- Preživećemo i ovu krizu, uz Božju pomoć, zaboraviće se i ovaj strašni virus, ali moramo da pamtimo i lekcije koje nam je ova teška situacija pročitala - poručio je Karić.

U cilju da oraspoloži sve koji ga prate, Bogoljub Karić je podelio i kratki video klip:

- Eto, zato sam hteo da sa vama podelim ovaj mali duhoviti film, koji je mene baš nasmejao, koji nikoga ne vređa, ali ima malo političke pozadine, jer bez toga ništa na svetu ne ide.

Verujem da su mnogi ovaj video već videli, ali smeha nikad dosta - napisao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skg

    25. mart 2020 | 15:28

    Covek prica kako je evropa losa i misli na sebe...! Pa ko nam je ponudio pomoc...? Od evrope cemo pomoc dobiti sigurno,dok od rusije mozemo ocekivati samo pomoc,ako imaju interes. Ako si ti imao neku korist od njih i ako ih toliko volis,ti probaj da ih nagovoris da nam posalju neku pomoc. A i ti bi mogao malo da se otvoris,mislim da si i ti ovom narodu ostao duzan prilicno,pa probaj malo da vratis!

  • Zagondzija

    25. mart 2020 | 15:55

    Bolje bi ti bilo da si dao neki milion za medecinske svrhe

  • Draganac

    25. mart 2020 | 14:24

    Molim te, nemoj nas ti spasavati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA