≫ 

Zbog pandemije korona virusa, odloženo suđenje Turčinu koji je ubio Šabana Šaulića

- Znam samo da mu se sigurno neću direktno obratiti, sačuvaću dostojanstvo, kao što sam uvek čuvala -  rekla je Gordana krajem februara

  • 2
Alsin Levent, Šaban Šaulić Porodica Suđenje Alsinu Leventu odloženo je, Foto: Nikola Tomić, Facebook

Kako smo objavili 28. januara ove godine , suđenje Alsinu Leventu, koji je prouzrokovao nesreću usled koje je preminuo kralj narodne muzike Šaban Šaulić, trebalo je da se održi sutra, u petak 27. marta, u Okružnom sudu u Guterslohu.

Međutim, prvo ročište otkazano je zbog pandemije korona virusa, a novi datum još uvek nije poznat, jer se ne zna koliko brzo će svet i Evropa uspeti da se izbore sa virusom COVID-19 koji svakodnevno odnosi živote.

Podsetimo, čitava porodica Šaulić trebalo je da prisustvuje suđeju, a Goca je nedavno rekla da će u sudnici "sačuvati dostojanstvo".

- Cela porodica biće prisutna na prvom ročištu, tako da ćemo se sigurno sresti. Iskreno, koliko god čovek mislio da je spreman i da zna šta može da očekuje od nečega, uvek postoji mogućnost da pogreši u proceni, tako da ne znam kako ću se osećati u trenutku kad ga prvi put budem videla. Znam samo da mu se sigurno neću direktno obratiti, sačuvaću dostojanstvo, kao što sam uvek čuvala -  rekla je Gordana krajem februara.

Inače, 4. februara nemački mediji objavili su kako je "Turčin sklonjen iz straha od napada srpskih fanova".

Naime, kako su se u javnosti pojavile sve informacije o Alsinu, kao i njegove fotografije, tužilac je doneo odluku da zbog bezbednosti Leventa preduzme određene mere.

Tako je najavljeno da će na suđenju biti pojačane bezbednosne mere, kako "neko od fanova pokojnog kralja narodne muzike ne bi naudio Leventu".

Šaban Šaulić Šaban Šaulić, Foto: ATA Images

Podsećamo, Šaulić i njegov klavijaturista Mirsada Kerića poginuli su u saobraćajnoj nesreći 17. februara kada su se vraćali sa koncerta u Nemačkoj, kada je na njih kolima naleteo Turčin. Treća osoba koja je bila u kolima i koja je preživela saobraćajnu nesreću jeste Šabanov kum Slobodan Bobi Stojadinović.

Alsin se tereti za ubistvo u saobraćaju, a u optužnici se navodi da je Levent na dan nesreće vozio bez vozačke dozvole, te da je pijan u automobilu"mazda 6" izazvao tešku nesreću na putu A2 u blizini Gitersloha. Kako je utvrđeno, Levent je vozio brzinom od 160 km/h, na mestu gde je u tom trenutku bilo dozvoljeno voziti 80 km/h.

Deo intervjua sa Šabanom koji tek nakon njegove smrti kida dušu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Logika

    26. mart 2020 | 09:43

    Pa još li se pregovara, sramota do sada da ne bude završemo suđenje. Našeg Velikana nikad nećemo zaboraviti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA