≫ 

Gori Tviter zbog objava Aleksandre i Seke na temu pričešća u vreme korona virusa: "Da li se šalite?"

 ≫ 

"Vera je unutrašnje stanje i stanje svesti, Aleksandra. Nije u crkvi, nego u čoveku i oko njega...Nije potreban posrednik", jedan je od komentara na Aleksandrinu objavu

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Ja
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Ja

    29. mart 2020 | 20:41

    Ako je receno da okupljanja nema, onda ne treba da ih ima ni po crkvama! Aman vise, ljudi! Pamet u glavu! Ovo nije nimalo bezazlena situacija. Postujete, verujte, molite se, radite sta vam je volja, ali i mozak ukljucite sebe radi i bliznjih! Odredbe bi trebalo i moralo da vaze za sve! Alo, drzavo, zastiti nas! Ako treba 24h policijski i to je ok. Strozije kazne, nove odredbe!

  • Zoe

    29. mart 2020 | 18:57

    "Vera je unutrašnje stanje i stanje svesti, Aleksandra. Nije u crkvi, nego u čoveku i oko njega...Nije potreban posrednik" Ovo je elementarno nepoznavanje pravoslavlja, kao što vam reče Aleksandra. Očigledno da ne znate mnogo o liturgiji i veri uopšte. Pravoslavna crkva je saborna, što znači da ne možete sami praktikovati crkvena bogosluženja. Normalno da je vera duboko intimna stvar i da se treba moliti i u svoja četiri zida i stalno, ali bez liturgije i sabornosti nema pravoslavlja. Tačka. Inače prisustvovala sam mnogim liturgijama, treba mnogo vremena i čitanja da znate šta se dešava, pa ipak mislim da znam samo osnovno.

  • Vernik

    28. mart 2020 | 22:26

    Podseticu Radovicevu, Aleksicevu i njima slicnim: Vatikan se nalazi u sklopu Italijanske drzave ali i pored toga cim je krenula epidemija (jos nije bilo reci o pandemiji) ODMAH su zatvorene SVE crkve. U isto vreme kada i kafici, restorani i ostala mesta grupnog okupljanja. Ako je neko religiozan, Italijani to jesu ali ni jednog trenutka se nije postavljalo pitanje zasto se crkve zatvaraju. Papa je juce odrzao misu pred PRAZNIM trgom u Vatikanu, moleci se za zdravlje i dobro svih i prenosili su je gotovo svi TV kanali te su vernici na taj nacin bili u mogucnosti da se pomole za sebe i svoje bliznje. Katolicki Uskrs je 12.04. i apsolutno se ne postavlja pitanje sta ce vernici u ovoj situaciji jer VANREDNO JE STANJE ZA SVE pa tako i za vernike. Ako se pricescem, koriscenjem iste kasicice i okupljanjem velikog broja ljudi kao onomad za Mladence u Srbiji, dovodi u opasnost zdravlje nacije i citav zdravstveni sistem, NE MOZE crkva da se postavi iznad drzave i ide protiv donetih dekreta. Kada ovaj haos prodje, a svi se nadamo sto pre (ako se budemo pridrzavali mera Vlade), bice prilike i za pricesca, i za ispovedanje, i za sve ostalo a do tada - ZATVORITI SVE HRAMOVE kako bi smo, koliko sutra, opet svi skupa mogli da se molimo uz nase duhovnike i ostale vernike. U suprotnom, mnogi taj dan nece docekati!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA