≫ 

Hurricane će pevati! Evrovizija se ipak održava, ali na način kakav nikad nije viđen

Voditelji programa biće Šantal Janzen, Edsilija Rombli i Jan Smit, koji su bili najavljeni i kao voditelji otkazanog takmičenja

  • 8
Hurricane, Evrovizija "Hurricane" će pevati u posebnom programu, Foto: Pixabay, Nikola Tomić, Wikimedia

Evrovizija 2020 ipak će se održati u subotu, 16. maja, od 21 čas, ali na način na koji se nikada pre nije organizovala i prikazala.

Naime, holandski javni servis će umesto klasičnog takmičenja organizovati poseban program u kojem će se predstaviti 41 zemlja, uključujući, naravno, i grupu "Hurricane" koje predstavljaju Srbiju.

Dakle, bitna informacija je da poznatog takmičenja u smislu biranja pobednika - neće biti. Cilj je jedan - da se svetu priušti da vide izvođače svih zemalja i da se svi dobro zabave.

Svi izvođači će se svetu predstaviti iz studija u svojoj zemlji, odnosno sa svojih javnih servisa, a kod nas iz studija RTS-a. Kako se navodi, RTS je pokazao interesovanje za prenos posebnog evrovizijskog programa.

Evropska radiodifuzna unija je u saradnji s holandskim javnim servisom, koji je trebalo da organizuje ovogodišnju Pesmu Evrovizije, potvrdila da je u pripremi novi program koji će se emitovati 16. maja umesto finala otkazane Evrovizije.

Program nosi naziv "Eurovision: Europe Shine A Light", a pored 41 novog izvođača gledaoci će imati priliku da vide i one stare, sa hitovima koji su već svima dobro poznati.

Voditelji programa biće Šantal Janzen, Edsilija Rombli i Jan Smit, kao što je i prvobitno planirano.

- Pokušaćemo da 16. maja ujedinimo Evropu jedinstvenim televizijskim programom. Pozivamo sve emitere koji su hteli da pošalju predstavnike na ovogodišnju Evroviziju i druge članove EBU da emituju ovu emisiju u duhu jedinstva i zajedništva - rekao je izvršni supervizor Evrosonga Jon Ola Sand.

Hurricane Ivana, Ksenija i Sanja, Foto: Marko Jovanović

Podsetimo, kada je u sredu, 18. marta, na zvaničnom sajtu Evrovizije saopšteno da se takmičenje otkazuje, usled pandemije korona virusa, devojke iz "Hurricane-a" tužno su nam rekle da su nemoćne i da je na njima samo da ispoštuju donetu odluku.

Jako nam je žao što je došlo do otkazivanja Evrovizije, ali to su mere prevencije i odluka nadležnih organa. Mi smo se spremale kao da se ništa ne dešava ali poštujući odluke vlade Republike Srbije stali smo sa pripremama, a sad smo dobili i zvaničnu informaciju da je Evrovizija otkazana - rekle su nam devojke.

Mi tu ništa ne možemo, sem da ispoštujemo. Naravno da smo razočarane, ne samo zbog otkazivanja Evrovizije već zbog celokupne situacije koja nas je zadesila. Nadamo se što bržem završetku ove agonije - poručile su tada Ivana, Ksenija i Sanja.

Video: Hurricane u četiri zida: Devojke su nam se javile iz izolacije, a na kraju su i zapevale

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola bgd

    2. april 2020 | 11:59

    Ne verujem, umiru ljudi na sve strane, mislim da je to sad jako degutantno.

  • Vladimir

    2. april 2020 | 11:53

    Eurosong je davno prestao da bude ono sto bi trebao biti. Ovakav kakav je poslednjih godina bolje je i da ne postoji. Ovo je sajam svega samo ne kvalitetne muzike.

  • Dare

    2. april 2020 | 12:14

    Dali je Italiji i Španiji do evrovizije? Zastave su im na pola koplja i teško da će učestvovati. Gluposti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA