≫ 

Georgiev sa 20 godina: Lupao u šerpe, školu završio zbog mame, planirao "kineski projekat" sa Rambom

- Doveo sam tipa kući da čuje kako sviram, a on me je posle zaposlio u njegovom baru da sviram. I zaista, turisti su dolazili da me slušaju. Tako je sve počelo - rekao je Vlado 1997. godine

  • 3
Vlado Georgiev Vlado Georgiev, Foto: ATA Images

Vlado Georgiev (43) muzikom se bavi od malih nogu, a u starom intervjuu, iz januara 1997. godine, pevač je govorio o tome kako doživljava sebe, o ocu, duetu sa Rođom Raičevićem, te saradnji sa Rambom za kinesko tržište. Bilo je u planu, ali nikada nije realizovano.

No, na početku razgovoru za Yugopapir (tekst D. Vulović) Vlado je na pitanje "Ko je Vlado Georgiev?" na sebi svojstven način odgovorio: "Legenda od vazda!", a potom je detaljnije opisao sebe.

- Ja sam producent, aranžer, kompozitor, tekstopisac i to je moja trenutna okupacija. Možeš da napišeš, mada ne znam koliko je to interesantno, da sam deset godina radio po kafanama za bakšiš. (smeh) Ne, zaista, od svoje desete godine sviram - kazao je 1997.

- Izgleda da sam od rođenja vazda u nešto lupao. Dok mi stari nije kupio harmoniku i gitaru, lupao sam u šerpe. Harmonika mi je dobro išla, ali sam se u četvrtom razredu niže muzičke prebacio na klavir. Srednju školu sam završio vanredno. Kad sam krenuo u srednju muzičku, bilo je u razredu trideset dve devojčice i ja - buaaa! Nastavnica je više volela da odem da popravim gumu na fići, dok devojčice uče, ili da im sviram nešto na času, nego što sam mogao nešto da naučim. Tako sam odustao od škole i nastavio da tezgarim. Završio sam je vanredno, zbog keve. Dakle, tako. Kad sam već naučio nešto da sviram, terao sam oca da me voli u kafane gde sviraju orkestri da gledam instrumente - ispričao je tada 20-godišnji Georgiev.

Taman sam napunio deset godina, kad mi je ćale kupio Jamahu DX7 u to vreme najpopularniji sintisajzer. Kupio mi je i neki razglas. Sam sam sebi našao posao, doveo sam tipa kući da čuje kako sviram, a on me je posle zaposlio u njegovom baru da sviram. I zaista, turisti su dolazili da me slušaju. Tako je sve počelo - rekao je.

- Vremenom sam kupio neku opremu i počeo da kontaktiram neke ljude, recimo Đoganija, posle sam sarađivao s Moby Dickom. Radio sam programing... Ali, sada sam čvrsto odluio, imam još tri-četiri projekta da uradim za druge, a onda ću da završim sopstveni materijal za ploču - kazao je tada pevač.

Na pitanje o prvom javnom naastupu, sa Rođom Raičevićem, na festivalu u Crnoj Gori, Vlado je tada kazao:

- To je bila festivalska pesma, onako bezveze. Ništa nisam očekivao. Odmah da ti kažem da moj album neće biti takav. Biće pop, ali ne festivalski. Neće biti onako uobičajeno "ljigav".

Na pitanje o saradnji sa Rambom ispričao je da su dogovarali projekat na kineskom.

- Rambo i ja smo se svašta dogovarali, ali ništa nismo uradili. Trebalo je nešto da odradimo, u kineskom fazonu, projekat Lee Rambo. Pesme kao "Spanish Eyes", ali na kineskom. I skontali smo ovo - ako kod nas pukne projekat prodaćemo bar sto hiljada nosača zbuka u Kini!

Video: Vlado Georgiev pevao sa delijama Tamo daleko u Herceg Novom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA