≫ 

Izbio požar u kući Sinana Sakića u Loznici, plamen zahvatio ceo krov

Niko od ukućana nije bio u domu u trenutku požara

  • 0
Sinan i Sabina Sakic, kuca Loznica Foto: Marko Jovanović, Telegraf, ATA Images

U porodičnoj kući pokojnog Sinana Sakića rano jutros izbio je požar, a na svu sreću niko od ukućana nije bio prisutan u domu.

Krov je bio u plamenu, a zatim je požar počeo da se širi na ostatak kuće, piše Blic.

Sinanova udovica Sabina došla je na lice mesta čim je saznala šta se događa sa kućom, a u ovim momentima razgovara sa inspektorima.

Podsetimo, kako je Sabina nedavno ispričala za Telegraf JETSET, kuću u Loznici pretvoriće u muzej, u čast pokojnog supruga.

- Posle koncerta na Tašmajdanu, otišli smo u Tuzlu, gde smo saznali za Sinanovu dijagnozu. Onda smo se vratili u Loznicu i jednog dana, dok smo pili kafu na terasi, poveli smo razgovor oko toga kome treba da pripadne kuća u Loznici. On je rekao da treba da ostane Alenu, a ja sam rekla: "Znaš šta, Sinane, ja bih kuću ipak pretvorila u muzej". Bio je začuđen kad je to čuo, pitao me je: "Pa kako misliš to da izvedeš, je l’ to moguće?" - rekla nam je Sabina.

- Ja sam mu to obećala, planirala sam da to uradim i da je on ostao živ. Evo, sad ću ispuniti to. Već sam pripremila dokumenta i sve to moram da registrujem ovde u Beogradu, nakon čega ću krenuti u realizaciju - ispričala nam je Sabina.

Taj muzej će zapravo biti jedan manji kulturni centar, gde će mlade zvezde moći da dođu određenim danima i uz klavir sviraju i pevaju Sinanove pesme. Sinan je imao dva klavira, jedan je ovde u Beogradu i preneću ga u Loznicu, a drugi, zlatni, ja sam mu kupila za rođendan. Biće tu i večeri poezije, izložbe, naravno, biće izloženi i Sinanovi albumi, kasete, nagrade. Prostor ima dovoljno kvadruture i mislim da bi bio idealan za to što sam ja zamislila - smatra ona.

Sabina nam je otkrila i da će osnovati fondaciju koja će za cilj imati da pomogne bolesnim osobama.

Osnovaću i fondaciju koja će se zvati "Život da stane ne sme" sa ciljem da pomognemo bolesnima, najviše deci - otkrila je Sinanova udovica.

Osim toga, ona je zajedno sa komšijama predala inicijativu da ulica u kojoj su živeli dobije ime po legendarnom pevaču, a u planu je i izrada skulputure sa Sinanovim likom, koja će biti postavljena na mestu gde je sahranjen.

Sabina će uskoro dobiti odgovor od gradskih vlasti da li je usvojena inicijativa da Sinan dobije ulicu u Loznici, dok će se za spomenik pokojnom suprugu sama pobrinuti.

Predali smo potpise, ljudi iz ulice u kojoj je naša kuća rado su se odazvali. Naša ulica se sada zove Mačkov kamen, ali je niko ne oslovljava tako. Sve je to još uvek u procesu, takvi procesi traju malo duže - otkrila je Sabina za naš portal.

Video: Sinan Sakić o svom životu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA