≫ 

Tajči nakon 30 godina otkrila kako je čuvena pesma "Hajde da ludujemo" trebalo da se zove

Tatjana Kameron Tajči je otkrila kako je pesma "Hajde da ludujemo" trebalo originalno da se zove, ali i kako danas gleda na svoju slavu

  • 3
Tatjana Cameron Tajči Tatjana Kameron Tajči, Printskrin: dnevnik.hr

Tatjana Kameron Tajči (49) je sa 19 godina predstavljala Jugoslaviju na "Evroviziji" 1990. godine pesmom "Hajde da ludujemo", koja je i danas jedan od najvećih hitova širom Balkana.

Pevačica je tada imala 19 godina, a autori pesme su Zrinko Tutić i pevačica Alka Vujica. Tajči je u nedavnom intervjuu otkrila činjenicu da je pesma trebalo da se zove drugačije, i ispričala zašto i dan danas voli taj singl.

- U originalu pesma se zvala "Berači jagoda" i bila je više u rokerskom stilu. Sviđao mi se taj koncept "ne moraš biti bogat i lep, samo budi dobar i pokloni mi cvet"- otkrila je Tajči za Dnevnik.hr.

-  Volela sam kovrdžavu frizuru, kožne jakne koje su bile na početku koncepta pesme, ali su sve umekšali za evroviziju i dali mi roze haljinicu - dodala je ona.

Ona je otkrila kako su smislili ružičastu haljinicu u kojoj je nastupila na pozornici, kako su je sašili i zašto nije bila najudobnija, ali i šta joj je sve smetalo u to vreme.

Tajči Tajči / Foto: Printskrin/YouTube/Koos Kafee

- Imali smo prvu varijantu, pa smo se odlučili za tu roze. Dizajnerka je išla u Austriju da kupi materijal, a u poslednji čas smo šile kamenčice da ne bi bila obična. Bila je od likre i bilo mi je vruće u njoj -  dodala je ona.

- U to vreme je bilo puno devojčica koje su želele da budu Tajči na mojim koncertima. ja želim da ih ohrabrim, da znaju da su vredne, da se niko ne može igrati sa njima i to mi je bilo teško da im usadim u glavu - rekla je ona.

Tatjana Cameron Tajči Printskrin: Youtube/Croatia Records

Pevačica je takođe istakla i šta bi iz današnje perspektive poručila 19-godišnjoj sebi, kako bi sve izgledalo da su tada postojale društvene mreže.

- Pripreme su bile duge i teške. Šetala sam kako bih se sabrala jer je bila velika napetost jer je ta slava bila ogromna za to vreme. trebao mi je mir da se pripremim za Evroviziju- dodala je pevačica.

- Bila sam baš mlada u to vreme, a odgovornost velika, ali svakako je bilo divno. Tretirali su me kao princezu - zaključila je ona.

Ona je ajavila koncert kojim će obeležiti 30. godina karijere i jedne od svojih najpopularnijih pesama.

Video: Mili svirao za Zemunce

(Telegraf.rs/Dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA