≫ 

"Otvorite Goli otok za nas koji ne želimo da se vakcinišemo, to mi samo na silu možete uraditi"

On smatra da u demokratskom društvu svakome treba dozvoliti da priča o temi kojoj želi

  • 45
Toni Cetinski, koronavirus Toni Cetinski, Foto: ATA images, Pixabay

Hrvatski pevač Toni Cetinski (50) glasio se putem lajv prenosa na društvenim mrežama i javno izneo svoje mišljenje o trenutnoj situaciji, epidemiji korona virusa, ali i vakcinaciji koja sledi.

Pevač je na početku svog obraćanja svojim pratiocima poručio da se uopšte ne plaši korona virusa, ali da ga plaši ono što sledi nakon prestanka epidemije.

- Uopšte se više ne plašim korone, plašim se trenutka kada krene represija i kada će krenuti nasilno da vakcinišu one koji ne žele da se vakcinišu. To me jako zanima i plaši. Ko će mene naterati da se vakcinišem ako ja to neću? Ko hoće, slobodno, nemam ništa protiv - rekao je pevač na početku svog obraćanja.

Toni je zatim otkrio da ne želi da se vakciniše i da je strogo protiv vakcinacije, te da će to uraditi samo ako ga silom budu vakcinisali, a uz nadu da Fejsbuk neće ukloniti njegov video.

Možete me ućutkati na neko vreme, ali me ne možete vakcinisati. Otvorite Goli otok za nas koji ne želimo da se vakcinišemo, pa nas lisicama privedite, zatvorite, zaključajte, ili nas uspavajte, pa silom vakcinišite - rekao je Cetinski.

On smatra da u nasšem deomokratskom društvu kakvo je predstavljeno danas, svakom treba dozvoliti da priča o temi kojoj želi.

Inače Toni je još jedna poznata ličnost koja se javno usprotivila vakcinisanju, a pre njega to su uglavnom učinili svetski poznati sportisti, teniseri Novak Đoković i ruski teniser Marat Safin.

Video: Đoković: Nisam za vakcinaciju protiv korona virusa!

(N.L)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    6. maj 2020 | 17:27

    postoje mnoge bolest koje su smrtonosne za koje i dalje jos uvek nepostoji lek ili vakcina.ko uopste garantuje da ce se vakcina uopste pronaci za covid 19

  • ČIČA DRAŽA

    6. maj 2020 | 17:40

    bravo Toni, bravo Lovrene, i naravno bravo NOLE...

  • Ciganovic

    6. maj 2020 | 17:50

    Njegova izjava nije antiglobalistička i antivakserska, nego elementarno i univerzalno ljudsko pravo prema povelji UN o ljudskim pravima, na slobodu izbora. Sve ono što se nameće kao "moranje" krši tu univerzalnu povelju. Pogotovo ako se ima u vidu opšta globalna slika i šta se sve radi na globalnom planu. Ako nisam u pravu, zašto je onda naš "Torlak" kao eminentna evropska i svetska institucija uništen i ugašen u skoroj prošlosti? Sad je opet aktiviran, zbog svih dešavanja, ali sa nekim ni blizu kapacitetima koje je ranije imao. Stariji muškarci se saćaju vakcine koje smo dobijali na početku odsluženja redovnog vojnog roka i niko nije postavljao pitanje o tome. Za koliko smo dana proizveli vakcinu 1972. godine prilikom epidemije Varila vere? Za par dana. Da ne pominjem vakcine koje smo svi dobijali prilikom rođenja i u prvim mesecima života (BSG ili kako već pravilno). I niko se nikad nije bunio ni postavljao problem oko toga. Ja sam pri kraju životnog puta i sa mojih skoro 60. godina, ne prihvatam nikakve zapadne vakcine, ako ih Torlak ne aminuje. Ne želim da budem ni ja "antivakser", ali jednostavno više verujem svojoj zemlji nego bilo kojoj stranoj, pa bila to EU, Rusija, Kina ili neko deveti. Svet kakav znamo je na svom kraju i desiće se neka nova preraspodela. Kakva pokazaće vreme. Do tada verujem samo svojoj državi i narodu ma ko da je na vlasti. Kao što ne kupujem povrće po samoposlugama nego kod našeg domaćina. Pa više mu verujem i ako realno ima svega i svačega.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA