"Meni je to fuj!": Dara oštro o kolegama koji su tražili finansijsku pomoć od države tokom korone

- Meni je to tako strašno, 30, 50 godina karijere i ti kukaš, ne možeš da izdržiš dva meseca! - rekla je Dara

  • 13
Dara Bubamara Dara Bubamara, Foto: Marko Jovanović

Pevačica Dara Bubamara osula je paljbu po kolegama koji su se žalili zbog finansija, jer su im svi nastupi bili odloženi tri meseca, zbog epidemije korone virusa.

Daru je iznerviralo što njene kolege zbog novca "kukaju", a radili su proteklih nekoliko decenija. Ona je istakla i da zbog toga treba da ih bude sramota.

- Meni je to tako strašno, 30, 50 godina karijere i ti kukaš, ne možeš da izdržiš dva meseca! Meni je to fuj, ljudi, običan narod je ostajao bez posla, a ti se hvališ kućama, vilama, a sad kao tražiš pomoć - rekla je Dara.

Podsetimo, Neda Ukraden apelovala je na nadležne organe da se finansijski pomogne i muzičarima koji zbog vanrednog stanja ne rade. Pevačica je istakla, da nije mislila na sebe, već na muzičare koji ne rade za velike honorare i nisu poznati.

- Izrazla bih apel svim društvenim bitnim faktorima koji odlučuju o privrednom i uopšte o životu ove zemlje da, vodeći računa o ekonomiji, privrednom životu, povedu računa i onom malom broju muzičara, čitavoj skupini ljudi koji su deo jedne bogate muzičke industrije koji su zaista pogođeni ovom situacijom. Da se i njima na neki način omoguće privilegije koje su rezervisane za male, velike, srednje privrednike, biznismene... - ispričala je pevačica za Telegraf.rs tada.

Svi ti muzičari imaju svoje porodice, hrane ih, plaćaju neke račune, izdržavaju, imaju gomilu problema, a ova kriza će biti za mnoge jako neprijatna i velika, samo uz pomoć nekih zajedničkih akcija se može prevazići. To je apel svima koji se pitaju i odlučuju kome i kako idu sredstva pomoći, sredstava odlaganja, plaćanja dugova... Da se povede računa i o muzičarima i njihovim porodicama, to nije mali broj ljudi, oni žive od svog rada - rekla je Neda.

Podsetimo, folker Aca Lukas je pre izvesnog vremena oštro osudio sve svoje kolege koje su zatražili pomoć od države.

- Mislim da u ovoj situaciji to nije potrebno i ne bi trebalo. Ima mnogo ugroženijih grupacija ljudi. Mi u normalnim okolnostima zarađujemo mnogo bolje nego drugi. Zbog toga ne bi trebalo da tražimo tako nešto i da budemo na tom spisku pomoći, već da budemo oni koji pružaju pomoć - rekao nam je Lukas tada.

Video: Bahato i bezobrazno: Dara se nepropisno parkirala i zagradila automobile na parkingu

(N.L)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA