≫ 

U ovom dvorištancetu je Teo proveo detinjstvo: Pazario je i novi stan, u luksuznoj zgradi u Valjevu

Valjevo je njegova baza, kuća, rodni grad iz kog je pošao u svet. "Kad završim karijeru, neću mrdati iz Srbije i Valjeva", rekao je jednom prilikom Teo

  • 10
Miloš Teodosić, MIodrag Teodosić, Zorana Teodosić, roditelji Miloš sa majkom i pokojnim ocem, Foto: MN Press

Miloš Teodosić (33) rođen je 19. marta 1987. godine u Valjevu, gde je, u dvorištu bakine kuće, odigrao prve košarkaške korake i dao svoje prve koševe.

Roditelji našeg proslavljenog košarkaša, Zorana i Miodrag, podržavali su Miloša od malena, a iako je prvo trenirao fudbal, na svu sreću krajnji izbor bila mu je košarka.

Naša ekipa posetila je Valjevo u kojem je Miloš odrastao, a dvorište kuće njegove bake Božidarke, u kojem je proveo detinjstvo, kažu komšije izgleda prilično slično i kao kada je on bio mali.

- Uvek je bio fino dete. Ovde su se igrali, deca ko deca. Znali smo svi da će napraviti nešto veliko! - rekao nam je jedan stariji komšija.

Prvi koš bio je postavljen na garaži u babinom dvorištu i baka Božana je, u stvari, bila njegov prvi "trener". Sa unucima Milošem i njegovim bratom Jovanom "vežbala" je ubacivanje u obruč.

– Miloš mali, pa ne može da dobaci do koša, a Joca dobaci, pa se ovaj mali onda naljuti na njega… - rekla je jednom prilikom baka, prisećajući se prvih "treninga".

- Valjevo je moja baza, moja kuća, rodni grad iz koga sam pošao u svet. Pamtim ga po srećnom i nasmejanom detinjstvu, po drugovima, porodici... Kad god sam u Srbiji, idem u Valjevo, tu greške nema. Nažalost, retko dolazim zbog profesionalnih obaveza, ali biće vremena. Kad završim karijeru, neću mrdati iz Srbije i Valjeva - rekao je Miloš u intervjuu za "Elevejt".

Miloš Teodosić Miloš Teodosić, Foto: Marko Jovanović

Koliko voli Valjevo Miloš je dokazao i kada je u julu 2015. godine, u OŠ "Sestre Ilić", svečano otvorio obnovljeni košarkaški teren.

Odrastao sam na ovom terenu, malo smo tada kao đaci više igrali fudbal nego košarku, što nije čudo jer se sećam vremena kada jedan od koševa nije imao obruč, tako da se basket mogao igrati samo na jednom košu - rekao je tada Teodosić.

Kako su nam meštani Valjeva rekli, Miloš je pazario nov stan, u centru grada, u jednoj od boljih zgrada. Međutim, retko ga viđaju u rodnom mestu.

Kako izgleda kuća u kojoj je Teo proveo detinjstvo, kao i zgrada u kojoj, kako nam je rečeno, danas ima stan, pogledajte u galeriji u nastavku.

Video: Teodosić bacio Grobare u neviđeni trans promašenom trojkom

(D. Janković, I. Cicović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dexon VA

    28. jun 2020 | 13:56

    Muka je vise od ovakvih vesti pa imamo mi i mnogo vecih od njega pa se o njima ne pise, Divac, Stojakovic, Djordjevic, Zoc, Bodanovic, itd itd. Postedi te nas vise tog velicanja, karijera i njeni uspesi sve govore.

  • Mrak

    28. jun 2020 | 14:04

    Docice da udise prezagadjen vazduh u Valjevu...

  • Lele🤦‍♂️

    28. jun 2020 | 14:52

    Pustinjak uvati onakvu ribu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA