Tri žene, 5 svadbi, kobna nesreća, krivična prijava... Sve što niste znali o životu Tonija Cetinskog

Cetinski ima dvoje dece, bogatu karijeru, tri puta se ženio, a mnoge detalje sigurno niste znali

  • 5
Toni Cetinski Toni Cetinski, Foto: Marko Jovanović

Toni Cetinski (51) jedan je od najvećih hrvatskih muzičara, a iako nije neko ko se ne eksponira u javnosti, mnoge detalje iz njegovog života zasigurno niste znali.

Cetinski je sin muzičara Mirka i majke Vinke. Od malih nogu je voleo da peva, ali se kao dete bavio sportom. No, sa 15 godina počeo je da svira na gitarijadama i u lokalnim bendovima - klavir i bubnjeve.

Školovao se u Srednjoj turističkoj školi, ali je čitavog života želeo da se bavi muzikom, pa je išao u muzičku školu.

Karijera

Sve počinje 1990. godine, kada je snimio prvi album. Nakon njega usledilo je preseljenje u Zagreb i rad na karijeri, a menadžer mu je bio Zoran Škugor.

Ambiciozni Toni počinje da ređa hitove, a 1994. godine osvaja Doru i sa pesmom "Nek ti bude ljubav sva" predstavlja Hrvatsku na Evroviziji u Dublinu.

Sledi "Ljubav i bol", a pesma "23. prosinac" donosi mu Porina za pesmu godine i najbolju mušku vokalnu izvedbu.

Toni je i pre i posle snimio pesme koje su postale veliki hitovi, čime se uvrstio na spisak jednog od najboljih muzičara u Hrvatskoj i regionu.

Tony Toni Cetinski Toni Cetinski, Foto: ATA Images

3 žene koje su mu obeležile privatni život

Prva velika ljubav Cetinskom je bila Antonela Butigan, koja se 1994. takmičila za Miss Dubrovačko-neretvanske županije. Toni je tada tamo nastupao, a "na prvu" se zaljubio u lepoticu Butigan.

Naredne godine su se venčali, a 1998. su dobili i sina Kristijana. Pet godina su bili zajedno, a rastanak nije bio baš miran.

Ipak, situacija se kasnije stabilizovala. Antonela se odselila u Nemačku, a Toni je sina viđao kad god je mogao.

- Christian i ja se ne družimo koliko bi to trebalo, jedino zajedno letujemo. Bez obzira na sve, majka ga je veoma lepo vaspitala. Usmeren je na muziku i sport. Igra rukomet i tenis, a odličan je i sa gitarom. Trudim se da imam prijateljski odnos s njim - rekao je Toni 2012. godine.

- Očinstvo me neverovatno promenilo. Pravo je čudo koliko mi odrasli možemo da naučimo od dece - kazao je tada Toni za Glossy.

Drugi brak

Toni se 2007. godine u okolini Rovinja venčao sa Ivanom Nobilo, nakon 7 godina veze.

Delovalo je kao da su idealni partneri - poslovni i privatni, a kruna svega bila je devojčica koju su dobili 2009. godine.

Ipak, ni taj brak mu nije uspeo.

Razveli su se 2012. godine, a Toni je kasnije priznao da je razvod doživeo kao svoj poraz.

Inače, Ivana je ćerka poznatog zagrebačkog advokata Ante Nobila.

Ivana Nobilo Ivana Nobilo, Printskrin: Youtube/Ivana Nobilo

Krivična prijava

Ivana Nobilo podnela je protiv Tonija krivičnu prijavu 2015. godine, zbog navodne nebrige i neispunjavanja obaveza izdržavanja prema maloletne ćerke. Nobilo je tada protiv bivšeg supruga već vodila sudski spor zbog neplaćanja alimentacije

- Ne želim ovo komentarisati. Mogu samo kazati da pokušavam ispraviti sva dugovanja za koja nisam ni znao da postoje, a nastala su nakon njenih poslovnih poduhvata. Što se alimentacije tiče, nju naravno plaćam - preneo je tada Jutarnji.hr.

- Šteta je što Tonijeva ljudska veličina ne prati veličinu njegovog pevačkog talenta - kazala je tada Ivana Nobilo, potvrđujući da je u tom trenutku postojala tužba za alimentaciju na zagrebačkom Opštnskom građanskom sudu, kao i prijava zbog očeve nebrige i neispunjavanja obaveza prema tada sedmogodišnjoj ćerki.

Podela imovine

- Istina je da sam ja, dok smo bili u braku, podigla kredit u iznosu od 570.000 evra za kupnju dva stana na zagrebačkom Črnomercu. Toni je bio garant. Nakon razvoda podelili smo stanove i kredit na pola, a da prilikom te podele nešto nije bilo u redu, ne verujem da bi se s tim složili i Toni i njegov advokat - rekla je tada Ivana.

- Ja sam naknadno prodala svoj stan, pa su mi redosledom toga apsurdne optužbe o dugovima nastale radi mojih poslovnih poduhvata, kao i priče koje su doprle do mene, a prema kojima sam ja navodno stanove iznajmljivala, čupala parkete i odnela sav nameštaj. Što se apsurdnih optužbi prema kojima je Toni navodno zbog mene dizao kredite ili morao plaćati moja dugovanja tiče, to je jednostavno nemoguće jer su i krediti i firma bili ubeleženi na moje ime - tvrdila je tada Ivana Nobilo.

Toni Cetinski Toni Cetinski, Foto: ATA images

Istraga protiv majke

U tada teškom životnom periodu desila se istraga protiv njegove majke. Toniju je sve to teško palo i nije se libio javno pričati o svemu što se dogodilo.

Vinka i Mirko Cetinski 2017. godine su oslobođeni optužbi za malverzacije, a Toni je presudu oduševljeno dočekao.

Treća žena i 3 svadbe sa njom

Početkom 2013. godine Toni je upoznao sadašnju ženu Dubravku, na proslavi kod zajedničkog prijatelja.

Razlika od 15 godina nije ih remetila. Venčali su se 2014. godine, a imali su čak 3 svadbe - u Las Vegasu, Zagrebu i njenim Vinkovcima.

Toni je sa Dubravkom, sudeći po njihovom odnosu, konačno našao "onu pravu".

Par je odlučio da napusti Zagreb i ode da živi u Rovinju.

Toni Cetinski, Dubravka Cetinski Fotografija iz bolnice koju je Toni podelio nakon što je Dubravkino stanje postalo stabilno, Foto: Instagram/tonicetinski

Dubravka je u junu 2019. doživela moždani udar,  ali joj je, zahvaljujući brzoj reakciji pevača i Hitne pomoći, život spašen.

Taj datum par slavi kao njen drugi rođendan.

Kobna nesreća

Toni je u novembru 2017. godine kolima naleteo na pešaka, Rovinjca Ibrahima Kevljanina, koji je ležao na putu. Čovek se nalazio iza oštre krivine, a Toni nije stigao da reaguje.

U ponedjeljak 26. avgusta 2019. godine, na suđenju u Opštinskom sudu u Pazinu, dva veštaka iznela su da je utvrđeno da Toni nije bio pod uticajem alkohola, niti droge, u trenutku nesreće.

Opštinsko državno tužilaštvo u Pazinu krajem decembra 2019. uložilo je žalbu na presudu kojom je u septembru Toni oslobođen optužbe da je 3. novembra 2017. izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je smrtno stradao Ibrahim Kevljanin.

Toni Cetinski Toni Cetinski, Foto: Telegraf

Toni je optužbi oslobođen u septembru 2019. godine, ali je tužilaštvo podnelo žalbu po dobijanju pisane presude zbog bitne povrede odredbe kaznenog postupka te zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

Cetinskom se tom optužnicom stavljalo na teret da je 3. novembra 2017. oko 13 sati upravljao vozilom iz suprotnog smera, protivno odredbama zakona o saobraćaju. Tada je svojim „mercedesom“ naleteo na Ibrahima, koji je, prema lekarskom izveštaju, bio u teškom alkoholisanom stanju.

Usmeno obrazlažući oslobađajuću presudu sudija je rekla da državno tužilaštvo nije uspelo da dokaže ni jedan deo optužnice.

Ona je  pojasnila je da je pešak osoba koja hoda uspravno, gura kolica ili bilo što drugo radi u stojećem položaju na kolovozu, što u ovoj situaciji nije bio slučaj jer je Kevljanin ležao na podu.

Sudija je konstatovala da se u ovoj situaciji radilo o faktoru iznenađenja jer vozač nije očekivao da će osoba ležati na putu. Obdukcija tela nastradalog pokazala je da povrede koje je čovek doživeo nisu mogle biti smrtonosne.

VIDEO: "Ja sam usred Beograda pokupio glavnu nagradu, a to se Srbinu u Hrvatskoj ne može desiti. Zatrovani smo prošlošću!"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Antap

    27. jun 2020 | 15:08

    Peva, razbija. Sve ostalo me ne zanima.

  • 5544

    27. jun 2020 | 12:54

    Dobar glas,sve ostalo 👎

  • Jelen

    27. jun 2020 | 19:56

    Pa šta? Da li treba sad nasilno da ga naterate da se čipuje zato što mu je neko greškom izleteo pred automobil, a on ga zgazio?!?! On je za to delo odgovarao dok neki koji su isto to delo učinili s izvukli!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA