≫ 

Boki 13 osuđen na devet godina zatvora

Jovanovski je osuđen zbog pranja novca i vršenja protivpravnog uticaja

  • 16
Bojan Jovanovski, Boki 13 Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13/Printskrin: Youtube/Канал 5 Телевизија

Bivši specijalni tužilac u Severnoj Makedoniji Katica Janeva i makedonski šoumen Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13, osuđeni su u aferi "Reket" na sedam, odnosno devet godina zatvora.

Janeva je za zloupotrebu službenog položaja i ovlaščenja osuđena na sedam godina zatvora, dok je Jovanovski zbog pranja novca i vršenja protivpravnog uticaja osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od devet godina.

Afera "Reket" je pokrenuta pre šest meseci kada je skopski biznismen Jordan Kamčev, koji je bio optužen u slučaju "Imperija", kao predmet bivšeg Specijalnog tužilaštva u toj zemlji, prijavio da je isplatio 1,5 miliona evra za ukidanje mere pritvora, rešenje koje je mogla potpisati samo Janeva.

Nakon objavljivanje afere "Reket", Specijalno tužilaštvo u Severnoj Makedoniji je rasformirano, iako je cilj njegovog osnivanja bio procesuiranje prisluškivanih razgovora objavljivanih u Severnoj Makedoniji tokom 2015. i 2016. godine.

Opozicioni VMRO-DPMNE je optužio i bivšeg makedonskog premijera Zorana Zaeva za umešanost u slučaju zbog dobrih odnosa sa prvooptuženim u slučaju, Jovanovskim.

Video: Hapšenje specijalne tužiteljke Severne Makedonije Katice Janeve zbog afere Reket

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tragikomedijas

    18. jun 2020 | 11:37

    Super , bravo , ovakve bi trebalo obrisati gumicom , da ih ne vidimo vise . Biće mu u zatvoru vise nego dobro , ZASLUZIO !!

  • Igi

    18. jun 2020 | 11:49

    E da se ovakvi osudjuju i kod nas kako treba,gde bi nam bio kraj...

  • Peki

    18. jun 2020 | 12:47

    Tako i treba. Sad neka se oblaci u zenske kostime u zatvoru i tamo pokusa da glumi ludilo. Nece dobro proci...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA