Sahranjena legenda narodne muzike Dobrivoje Topalović: Miroslav u suzama održao oproštajni govor

Legendarni pevač narodne muzike sahranjen je danas u rodnoj Preljini

  • 5

Na porodičnom groblju u Preljini ovog 18. juna sahranjen je legendarni srpski pevač narodne muzike Dobrivoje Topalović, koji je nakon kraće bolesti preminuo u 75. godini života.

Od ovog velikana oprostilo se nekoliko stotina ljudi, a govor je držao njegov kum Miroslav Ilić.

- Nikad nisi shvatio koliko si zapravo bio vredan i koliko si bio veliki umetnik, nadam se da ćeš među anđelima pronaći svoje mesto - kroz suze je na sahrani rekao Miroslav.

Dobrivoje Topalović je nekoliko godina vodio bitku sa karcinomom, a njegova želja je bila da poslednje dane provede upravo u rodnoj Preljini.

- Topalko i ja smo zajedno ušli u svet muzike, bio sam njegov prvi harmonikaš i čuvam najlepše uspomene. Pre dve godine sam mu rekao - ajde, dobri moj Topalko, da snimimo još jednu pesmu, na šta mi je on odgovrio da više nema snage. Bio je divan čovek, svi su ga voleli - rekao je njegov nekadašnji saradnik Dušan Bralović.

Na večni počinak Dobrivoja Topalovića ispratile su brojne kolege, a pored kuma Miroslava Ilića, na poslednji pozdrav u Preljinu došli su: Radiša Urošević, Vera Matović, Miša Mijatović, Novica Negovanović i mnogi drugi.

Pevač je preminuo 16. juna u Čačku. Iza sebe ostavio suprugu Mirjanu, ćerku Jelenu i unuka Radovana.

Sahranjen Dobrivoje Topalović:

(Telegraf.rs/Rina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA