Boki 13 napravio haos u sudnici nakon što je osuđen na 9 godina zatvora

U sudnici su i policajci morali da reaguju

  • 7
Boki 13, Bojan Jovanovski Boki 13 se prepire u sudnici, policija reagovala/Printskrin: Twitter

Makedonski šoumen Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13, raspravljao se sa sudijom nakon što mu je izrečena kazna od devet godina zatvora. 

Boki 13 danas je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od devet godina zatvora zbog pranja novca i vršenja protivpravnog uticaja u aferi "Reket". Sa njim je osuđena i specijalni tužilac u Severnoj Makedoniji Katica Janeva, kojoj je izrečena zatvorska kazna od sedam godina.

Na snimku iz sudnice koji se pojavio na društvenim mrežama vidi se kako se Boki 13 nakon izricanja presude svađa sa sudijom, pa su i policajci morali da reaguju.

U jednom momentu je, kako se čuje, sudija izgovorila Jovanovskom kako "neke stvari i dalje nije naučio", a on se žalio kako se "prema njemu nasilno ophode".

Snimak sa društvenih mreža:

Afera "Reket" je pokrenuta pre šest meseci kada je skopski biznismen Jordan Kamčev, koji je bio optužen u slučaju "Imperija", kao predmet bivšeg Specijalnog tužilaštva u toj zemlji, prijavio da je isplatio 1,5 miliona evra za ukidanje mere pritvora, rešenje koje je mogla potpisati samo Janeva.

Nakon objavljivanje afere "Reket", Specijalno tužilaštvo u Severnoj Makedoniji je rasformirano, iako je cilj njegovog osnivanja bio procesuiranje prisluškivanih razgovora objavljivanih u Severnoj Makedoniji tokom 2015. i 2016. godine.

Opozicioni VMRO-DPMNE je optužio i bivšeg makedonskog premijera Zorana Zaeva za umešanost u slučaju zbog dobrih odnosa sa prvooptuženim u slučaju, Jovanovskim.

Video: Hapšenje specijalne tužiteljke Severne Makedonije Katice Janeve zbog afere Reket

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA