• 5

Neverovatna stvar povezuje sestre Rodić i Džejmsa Bonda: Tajna je u porodičnoj kući u Titelu

Sestre Rodić dolaze iz Titela, a evo šta spaja njihovu kuću i tajnog agenta 007

  • 5
Bogdana Rodić, Džejms Bond

Foto: ATA Images, Marko Jovanović, Profimedia/MGM / Everett

Porodična kuća Bogdane Ražnatović, koja je donedavno nosila prezime Rodić, mogla bi uskoro postati i turistička atrakcija zbog povezanosti sa tajnim agentom 007, Džejmsom Bondom.

O supruzi Veljka Ražnatovića i njenim sestrana Bojani i Nataši piše se već mesecima, a porodica Rodić postala je interesantna nakon što je Bogdana postala deo porodice Ražnatović. Tri sestre često porede sa sestrama Kardašijan, a ubrzo nakon svadbe je medijima odjeknula i vest da se Bojana zabavlja sa Veljkovim drugom Mirkom Šijanom.

I javnost ni danas ne skida oči sa ove tri lepotice, a njihova kuća u Titelu posebno je bila interesantna kada je bila Veljkova i Bogdanina svadba, pa potom i rođenje malog Željka Ražnatovića.

I Ceca je posećivala kuću Bogdaninih roditelja, što je takođe bilo ispraćeno, a Bogdana je sa malim Željkom u njoj boravila dok je Veljko bio zaražen korona virusom. Čim je otkrio da je negativan na testu, odmah je odjurio kod supruge i sina - u Titel.

Sada se uveliko priča o vezi Bogdanine kuće sa, verovali li ne, Džejmsom Bondom.

U lepom vojvođanskom gradiću Titelu rođena je Mileva Marić, Ajnštajnova supruga. No, to nije sve.

Sve koji vole Džejmsa Bonda obradovaće vest da je Bogdanina vila izgrađena na imanju koje je pripadalo ocu Duška Popova, lika koji je Janu Flemingu poslužio kao inspiracija za stvaranje agenta 007.

Duškov otac živeo je u ulici Laze Kostića, ali njegova kuća nije sačuvana.

Informacija da je Džejms Bond zapravo rođen u Titelu, 10. jula 1912, do skoro je bila nepoznata ne samo široj javnosti nego i stanovnicima ovog gradića. Buran život kakav je vodio rano ga je odveo odatle, ali je zato poslužio kao uzor Janu Flemingu za stvaranje lika tajnog agenta 007.

Srpski obaveštajac radio je za britansku obaveštajnu službu M16 za vreme Drugog svetskog rata, a istovremeno i za nemački Abver.

Popov potiče iz bogate porodice trgovaca. Deda Omer i otac Milorad bili su poreklom iz Dragutinova, današnjeg Novog Miloševa. Detinjstvo je proveo u Dubrovniku, a nakon završene osnovne škole boravio je u internatu u Engleskoj, pa u Parizu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu, a najviše je voleo brze automobile i lepe žene.

Po završetku studija primirio se u advokatskoj kancelariji u Dubrovniku, ali ga već 1940. godine bliski prijatelj Jakob Jebsen uvodi u svet špijunaže.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AMG

    Uvek se najsladje nasmejem kada glupost procitam

  • Srdjan

    Zaboravili ste da kažete da je imanje bilo u njihovom vlasništvu pre nego što su nastale bakterije i amebe

  • Bakica

    Rumuni su od Drakule i dvorca napravili biznis a mi imamo toliko toga da pokažemo svetu da bi cela Srbija mogla da postane turisticka atrakcija, ima stotine mesta koja su zanimljiva po nečemu, kao Titel, i to treba iskoristiti. Dosta je uradjeno alii treba i dalje raditi na tome. Valjda ce i ova corona proci pa da se malo živne i da krene domaci turizam.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima