Trojpec o Glogovcu: Dopisivali smo se nekoliko dana pre nego što je umro, bio je veliki čovek

Samo par snimajućih dana bilo je dovoljno da se sprijatelje, iako je to bio prvi, ali i poslednji projekat na kom su radili zajedno

  • 1
Miloš Petrović Trojpec, Nebojsa Glogovac Foto: ATA Images

Glumac Miloš Petrović Trojpec iako je mlad, imao je priliku da sarađuje i postane voma blizak sa pokojnim glumcem Nebojšom Glogovcem, koji mu je, kako sam ističe, bio uzor.

Trojpec je imao tu čast da sarađuje sa Glogovcem na projektu "Južni vetar", a upravo to iskustvo za njega je bilo nešto nezaboravno i ono što će pamtiti zauvek.

- Kad god se pomene njegovo ime, kao da me neko udari u stomak. Bilo je nezaboravno iskustvo raditi s njim i zahvalan sam Bogu što sam imao priliku da ugrabim tih 15 snimajućih dana pored takve ljudske, ali i glumačke veličine - kaže Trojpec za Blic.

Iako su njih dvojica radili na samo jednom projektu, mladi glumac ističe da je to bilo dovoljno da se toliko sprijatelje, a zadnji put njih dvojica razmenili su poruke samo nekoliko dana pre Nebojšine smrti.

- Žao mi je što je otišao, pre svega najveći gubitak ima njegova porodica, ali isto toliko i cela Srbija, zato što ga više nećemo videti ni u jednoj ulozi. On je bio moj uzor i na sceni i van nje i neko na koga sam se ugledao - rekao je on.

- Sad negde uviđam da sam počastvovan što sam igrao sa njim i delio scene, bukvalno smo se tako sprijateljili i bili bliski na kraju tog snimanja, da smo se dopisivali par dana pre nego što je umro. Uvek je bio dobar lik i veliki čovek - setno prepričava Trojpec.

Golovac je bio jako poštovan od strane svih kolega, jer je pre svega bio dobar čovek, u šta se uverio i sam Miloš.

- Imao sam u tom trenutku problem, nisam imao agenciju u kojoj sam prijavljen i produkcija nije imala kako da mi uplati honorar. Bio je kraj godine i sve kolege već su imale svoje agencije. Pokušao sam na deset strana, kod bližih kolega i prijatelja, i nisam uspeo nikako - ispričao je Trojpec i otkrio kako mu je tada stariji kolega pomogao.

Glogovac i Trojpec Trojpec i Glogovac u seriji "Južni vetar", Printskrin: Youtube/ GEMiNi

- Poslednji snimajući dan radili smo onu čuvenu scenu u igraonici gde mučimo Bugarina, bilo je negde oko četiri ujutru, on je sedeo, već smo bili umorni. Naiđe producentkinja i pita me šta je s agencijom daj da to sredimo, ja kažem stvarno nemam koga da nađem - rekao je.

- Nebojša je sedeo u stolici, bio je na telefonu, i samo je digao pogled i rekao: "Trojpec? U čemu je problem?". Ja sam rekao: "Ma ništa", ali je on insistirao i preko producentkinje saznao u čemu je stvar. Nakon toga samo je rekao: "Koliko para treba? Ajde bre, nemojte da me zezate. Uplati mu preko mene, imaš tamo podatke i odmah završi to, a ja ću mu dati novac" - dodao je.

- Ja sam se cimamo dve nedelje da nađem nekoga i uvek je bio neki problem, ali ta njegova spontanost - on uopšte nije morao to da uradi, nisam mu ni tražio niti bi mi ikad palo na pamet. On je to prosto načuo u prolazu i zainteresovao se i rešio odmah da raguje. Takav je bio čovek - zaključio je Miloš.

Video: Mladi glumac o saradnji sa Nebojšom Glogovcem

(N. L.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA