≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Posle Due Lipe i Rita Ora pobesnela jer je Kosovo deo Srbije na Apple mapi: Kaže da "širi ljubav"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Rita je u objavi označila sve koleginice koje vole da pokazuju dvoglavog orla

  • 65
Rita Ora Foto: Instagram/ritaora

Vođena očiglednim neznanjem, pevačica rođena u Srbiji - Rita Ora (29), kao i njena koleginica Dua Lipa (24), negodovala je zato što Apple u svojoj aplikaciji Apple Maps pokazuje ono što i jeste - da su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije.

Rita je na svom Instagram profilu prvo okačila stori sa printskrinom Apple Maps, a u uglu pisalo je: "Stavite Kosovo na mapu", ona je sada objavila pomenuti printskrin tagujući albanske koleginice.

- Volela bih da Apple da neke odgovore stavljajući Kosovo na mapu! Albanija i Kosovo imaju puno toliko lepog i velikog talenta, a ja sam ponosna na sve zadivljujuće kolege, snažne, talentovane žene koje predstavljaju naše nasleđe. Širenje ljubavi, mira i jedinstva danas - napisala je Rita.

Ona je tagovala koleginice Duu Lipu, Bejbi Reksu (30), reperku Dafinu Zekiri (31), pevačicu i tekstopisca Avu Maks (26) i pevačicu Eru Istrefi (36). Osim Ere i Rite, koje u rođene u Pištini, ostale pevačice nisu rođene na Balkanu, ali njihovi roditelji jesu.

Podsetimo, pevač Slobodan Radanović je na osnovu analiza koje su pojedini svetski mediji pravili o albanskim pevačicama koje su naprasno napravile velike karijere, on je doneo zaključak, o kojem smo mi ranije pisali.

Radi se o teoriji da iza svake od njih stoji Albanija, a cilj je samo jedan - da u svetu, sa jakim uticajem, promovišu ono što odgovara njihovom narodu.

Ako do sad niste shvatili, sad shvatite da iza albanskih izvođača koji odjednom postaju svetski poznati, stoji država Albanija, koja ih i plasira u svet i stoji iza njih. Jednostavno, prave od njih svoje snažne ambasadore u svetu - poručio je Radanović na svom zvaničnom Tviter nalogu.


Podsetimo, Dua Lipa na društvenim mrežama negodovala je zato što Apple u svojoj aplikaciji Apple Maps stavio da su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije.

Zašto Kosovo nije i neće biti Srbija. Apple, potrebni su nam odgovori. Stavite Kosovo i Palestinu na mapu - napisala je Dua.

Na Lipinu objavu reagovala je i pevačica Jelena Karleuša, pevač Sloba Radnović, Kija Kockar, koju je podržao Veljko Ražnatović, kao i naša najpoznatija blogerka Tamara Kalinić.

Video: Kako su četiri Albanke sa Kosova postale najveće muzičke zvezde?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sabina

    20. jul 2020 | 20:24

    Kakvim se svakakvim glupostima ovo današnje društvo bavi.

  • Alex

    20. jul 2020 | 16:43

    A ko je Rita Oro?!? Nilad čuo...

  • Dejan964766

    20. jul 2020 | 16:24

    Istoriju Kosova NIKO, ALI NIKO NE MOZE DA IZBRISE, uvek je bili i bice srpsko!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA