Prokletstvo Kursadžija: Od heroina, pucanja u glavu, do života na rubu siromaštva

Nakon velikog uspeha "Kursadžija", glumce život nije mazio

  • 5
Kursadžije, Branko Babović Đuro Palica, Ivana Panzalović, Ljiljana Jakšić, Branko Bane Vidaković Printskrin: Youtube/Aqua Living, Nebojsa Kolak, TV Pink

Glumici koji su bili zvezde "Kursadžija" nakon vrtoglave popularnosti i uspeha, život ih očigledno nije mazio. Neki od njih su bili na ivici života i smrtri, neki ostavljeni i na rubu ezostencije, a glumac Branko Vidaković završio je sa one strane zakona.

Vidaković i M.I. uhapšeni su u subotu, 18. jula na Vračaru, kada je, prema nezvaničnim informacijama, kod njih pronađeno više od 30 grama heroina.

U trenutku kada im je policija prišla, M. I. je krenuo naglo unazad i tom prilikom udario u drugo vozilo, nakon čega se zaustavio. Pošto je odbio da otvori vrata od automobila policajac je slomio staklo na vratima i uspeo je da ga izvuče iz kola.

Pretresom je utvrđeno da je M. I. u hirurškoj maski koju je nosio na licu stavio tri kesice sa oko deset grama heroina. Policija je pretresla i sumnjivu garažu u kojoj je pronađeno osam kesica, u kojoj se nalazilo više od 20 grama heroina, a u prostorijama koje je koristio Vidaković pronađene su dve digitalne vagice i još dve kesice sa više pet grama heroina.

Branko je navodno priznao policijskim istražiteljima da je dugogodišnji narkoman, tvrdi "Srpski telegraf". Takođe se navodi da je glumac rekao da je droga bila za njegovu ličnu upotrebu, jer već dugo konzumira heroin, ali je policija ipak podnela krivičnu prijavu za prodaju.

Verenik joj pucao u glavu, pa izvršio samoubistvo

Glumica Ivana Panzalović izvukla je živu glavu u septembru 2017. godine kada je njen tadašnji, 29 godina stariji verenik, hirurg Srđan Cvetanović pucao u nju, a potom izvršio samoubistvo.

Srđan je pucao prvo u Ivanu, potom i u sebe, a Panzalovićeva je na svu sreću uspela da se izvuče. Ustanovljeno je da ju je metak okrznuo i da ima subduralni hematom na mozgu (prim. aut. ugrušak krvi) koji se formirao usled povrede glave. Nakon operacije, glumica se uspešno oporavila.

- Ja sam samo shvatila da sam presrećna što sam živa. Imala sam podršku porodice i prijatelja - poručila je Ivana svojevremeno u Jutarnjem programu "Prve" televizije.

Zatrudnela u 52. godini, zbog čega je partner ostavio trudnu

Ljiljana Jakišić poznata kao Salveta u 53. godini dobila je ćerkicu Dariju, 25. novembra 2013. godine, koju odgaja kao samohrana majka.

Nakon što je svom partneru tada saopštila da je u drugom stanju, on ju je ostavio. Kako je Ljiljana istakla oduvek je želela da ima dete, pa je u šestoj deceniji odlučila da rodi bebu i sama se brine o njoj.

- Kada bi čovek znao gde bi pao, on bi seo. Ako bi se dotle išlo u razmišljanju, ljudi ne bi bilo. Isto tako, ja ću se potruditi da ostvarimo izuzetno blizak odnos i da je naučim mnogim stvarima u životu, da nauči da razume ljude oko sebe i njihove postupke i da nauči da je oprost nešto što je mnogo važno. Moraće da razume splet okolnosti i hiljadu razloga zašto ja nisam mogla nju da imam ranije, a jako sam je želela- rekla je ona svojevremeno.

Bio je na ivici života i smrti, lekari mu jedva spasili život

Glumac Branko Babović, u Kusadžijama se proslavio kao Đuro Palica, imao je hitnu operaciju deblog creva 2016. godine, zahvaljujući kojom su mu lekari spasili život.

- Bilo je jako kritično. Mislio sam da neće sve dobro proći jer sam dugo trpeo bolove. Srećom, sve je završeno bez većih problema. Sve je ovo prošlo dobro zahvaljujući hitnoj službi VMA i lekarskim timovima koje predvode Milev Boško i Saša Dragović - rekao je tada Branko Babović.

Dve godine kasnije, Babović je ponovo operisanna Vojnomedicinskoj akademiji zbog problema sa digestivnim traktom.

Doktori su uradili odličan posao, da nije bilo sjajnog tima VMA danas ko zna šta bi bilo sa mnom. Pozdravaljam sve i da znaju da ne brinu da je sa mnom sve u najboljem redu i da oporavak ide dobrim putem - rekao je tada glumac.

Tvorac "Kursadžija" na rubu egzistencije, život mu visio o koncu

Glumc Saša Pantić jendog leta prodavao je karte za predstavu, na šetalištu u Budvi, nadajući se da će mu to doneti novac.  On je 2017. godine otkrio da mu je usled  tromboze koju je dobio prelomom kostuju stopala - život bio ugrožen.

- Moja priča započinje onog trenutka kada sam slomio stopalo na ulici, tačnije dve kosti. Pio sam određene medikamente, ali nakon nekoliko dana mi je otekao list. Osećao sam da se zamaram, imao sam jake bolove u grudima i imao sam subfebrilnu temperaturu - pričao je Saša svojevremeno.

- Nešto mi je govorilo da treba da odem kod lekara iako sam smatrao da sam zdrav kao dren. Divan čovek iz Hitne pomoći me je posavetovao da postoji mogućnost da se radi o trombu i poslao me u Ortopedsku kliniku na Banjici. Otišao sam tamo i rekli su mi da nisam za njih već da idem na vaskularnu kliniku - rekao je tada.

- Došao sam do Urgentnog centra, gde su izuzetni stručnjaci, radnici i jako požrtvovani za pacijente. Moram to da hvalim zato što jeste tako. Uradili su mi EKG i ultrazvuk srca i konstatovali da sam potpuno zdrav. Onda su predložili skener pluća gde su ustanovili da imam tri tromba u desnom plućnom krilu i emboliju pluća - objasnio je on.

- Tada su mi rekli da sam u zadnji čas došao, ne znam da li bih preživeo tu noć ili sledeću?! Ujutru su me odmah smestili u sobu broj 13, moj taličan broj - ispričao je Saša svoju borbu za život.

Video: Ovako izgleda kada jedna od najlepših srpskih glumica provoza traktor

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đorđe

    21. jul 2020 | 14:26

    Ne vidim zašto je rađanje deteta u 52.godini prokletstvo. Zašto osuđivati na taj način ženu koja ima hrabrosti da rodi u tim godinama, šta je trebala da abortira? Bravo za našu Prokuplčanku!

  • Paa

    21. jul 2020 | 12:49

    Bane nikome nije naudio sem sebi.

  • Valentina

    21. jul 2020 | 16:15

    Nije to prokletsvo vec se to zove zivot i sudbina...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA