Otkriveni detalji ugovora koji finalisti Zvezda Granda potpisuju sa produkcijom

Pevači navodno moraju  da prijave svaku ponudu za nastup koja nije upućena menadžerrima produkcije

  • 0
Zvezde Granda žiri

Zvezde Granda, žiri Printskrin: Youtube/Zvezde Granda

Od kada je krenulo takmičenje "Zvezde Granda" 2004. godine, pričalo se o ugovorima koji potpisuju finalisti sa "Grand" produkcijom.

U paragrafu 5 stoji koliki će ko dobiti novca

- Interpretator ima pravo na 50 posto od sledećih navedenih neto prihoda koji pristižu za vreme trajanja ugovora: osnovicu za računanje dobiti predstavljaju prihodi koji se ostvaruju od muzičke delatnosti, i to isključivo od javnog nastupa i turneja, bez prihoda od prodaje nosača zvuka i nosača zvuka i slike. Prihod ostvaren od prodaje nosača zvuka i slike Grand će koristiti za produkcijsku realizaciju muzičkog projekta interpretatora u svrhu marketinga vezano za interpretatora - navodno piše u ugovoru.

"Grand" tako dobija polovinu zarade od nastupa, ali tek kada se odbiju svi troškovi. Takođe, izvođači novac od albuma ne dobijaju. Kako se navodi, od osnovice za računanje dobiti se prvo odbijaju svi troškovi nastali u procesu organizacije i realizacije gorenavedenih radnji, poput troškova putovanja, smeštaja, troškovi organizacije nastupa (orkestar, scenografija, razglas, rasveta, zakup prostora), troškova reklame i ostalih zajedničkih troškova.

Takođe, pevači moraju  da prijave svaku ponudu za nastup koja nije upućena menadžerrima produkcije. Ako to ne urade, navodno im sleduje finansijska kazna, čak i izbacivanje iz produkcije. Osim togam izvođači su navodno dužni  da se odazovu svakom pozivu produkcije u svrhu marketinga, navodi Kurir.

Spekupliše se da un "Grand"  može uzimati deo prihoda i nakon tri godine od isteka ugovora.

- Ukoliko interpretator ostvari zaradu posle isteka ugovora iz poslova sklopljeníh za vreme trajanja ugovora, Grand dobija ugovorenih 50 odsto dobiti do maksimalno tri godine posle isteka. Interpretator je dužan da pruži pomoć produkciji koliko nalaže branša, bez novčane nadoknade, svrhe marketinga i promocije (npr. intervju, autogrami, nastupi na TV). Interpretator je obavezan da po dobijenoj dozvoli od Granda drži do negovanog imidža i adekvatnog ponašanja u prisustvu trećeg lica, prilikom davanja autograma ili intervjua - piše navodno u ugovoru, koji se potpisuju na devet godina, i to pet plus dve plus dve.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA