≫ 

Žena Olivera Dragojevića: Stalno me nešto podseća na njega, svesna sam da će tako biti dok sam živa

Uskoro se navršava dve godine od smrti čuvenog muzičara

  • 5
Oliver i Vesna Dragojević Vesna i Oliver Dragojević Foto: ATA images, Printskrin: Youtube/MultiSlaBo

Slavni muzičar Oliver Dragojević preminuo je pre dve godine, a 29. jula, datuma kada nas je napustio, u Veloj Luci biće održan veliki koncert u njegovu čast. Na ovom muzičkom događaju pevaće Nina Badrić, Petar Grašo, prateći Oliver bend "Dupini", Petar Dragojević i mnogi drugi.

- Biće lepo. Ja sam osoba koja  može odlično da se kontroliše. Mogu sve da pretrpim. Nekad ne mogu, ali to je kada me niko ne vidi. Stalno me nešto podseća na njega, svesna sam da će tako biti dok sam živa. Njemu je samo muzika bila važna - rekla je Vesna Dragojević, supruga Olivera Dragojevića za 24sata.hr.

Prve večeri, 29. jula, biće održan koncert koji nosi naziv po velikom Oliverovom hitu "Trag u beskraju". Na njemu će nastupiti Nina Badrić, Petar Dragojević, Petar Grašo, Oliverov prateći bend "Dupini", kao i gudački orkestar pod vođstvom Alana Bjelinskog i Ante Gele kao muzičkog producenta. Pre koncerta ujutro će biti misa, a nakon nje koncertni recital gde će nastupiti Oliverova nećakinja Ines Tričković.

Druge većeri biće održan open air koncert pod nazivom “Evo mene među moje” na kojem će nastupiti mladi muzičari Albina GrčićAlen ĐurasDino Petrić, Dino JelusićIva Ajduković, Jure BrkljačaMatija Cvek.

Vesna i Oliver upoznali su se 13. maja 1973. godine, a venčali godina dana kasnije , u proleće.

- Od tada se nije promenio. Bio je toliko jednostavan - pa on otkako je nabavio prvi mobilni telefon, imao je isti broj. Broj se mogao naći i u imeniku. Retko su ga zvali iz respekta prema njemu, a i mislili su da ima neki tajni broj - rekla je Vesna.

Oliver je rođen u Splitu 1947. godine i bio je peto dete Mate i Kate Dragojević. Ime je dobio po Oliveru Tvistu jer je njegova majka uvek govorila da su prava posleratna sirotinja.

Video: Ovako se Split oprostio od Olivera Dragojevića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA