• 1

Tragične sudbine članova "Novih fosila": Tog dana svi satovi u mom stanu su stali...

Sukob između članova benda "Novi fosili" nastao je odlukom ekipe da se 2014. godine Rajko izbaci iz benda, nakon čega je on podneo tužbu Trgovačkom sudu

  • 1
Rajko Dujmić, Novi Fosili

Printskrin: Youtube/Rajko Dujmić

Muzičar Rajko Dujmić preminuo je od posledica saobraćajne nesreće u 65. godini života. On je 29. jula, kod Ravne Gore, izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo u provaliju, ali nekoliko dana nakon operacije usled krvarenja u mozgu, podlegao je povredama.

Dujmić je jednom prilkom izneo tvrdnje da ga je Sanja Doležal optužila za smrt supruga Nenada Šarića, inače bubnjara benda. Pored Rajka, i druge članove grupe "Novi fosili" pratio je tragičan kraj života.

Šarić je sahranjen na rođendan svoje supruge, druge pevačice "Novih fosila", Sanje Doležal, a prvi bubnjar i pesnik Slobodan Momčilović Moka preminuo je na Dujmićev rođendan, 7. avgusta 1984. godine.

Na oproštajnoj turneji nije nastupio Rajko, a kada je Sanjina i Nenadova ćerka Lea na Fejsbuku napisala da je ponosna na koncert i kako je tata sigurno sve gledao s neba i veselio se, Dujmićeva supruga Snježana joj je zamerila, jer nije spomenula i druge članove benda, Moku, Đurđu i Rajka, te napisala da Neno, da je živ, sigurno ne bi dopustio da Rajko ne bude na oproštajnoj turneji.

- Sanja je tada odgovorila da je Neno umro zbog mene. Nije mi dala ni da joj izrazim saučešće za Nenu. Zecu je rekla da ne dolazim k njoj. Nisam takav čovek. Boli me nepoštenje. Da sam se ikome hteo svetiti, učinio bih to pre. Bilo je prilika - rekao je tada Dujmić za hrvatske medije.

Prva pevačica "Novih fosila" Đurđica Barlović bila je sa sinovima na plaži na Pagu, a kada joj je iznenada pozlilo trajektom je prebačena u bolnicu u Zadar, gde je i umrla.

- Đurđica Barlović je bila čvrstog i stabilnog zdravlja. Zato me je i iznenadio njen prerani odlazak. Tog dana kada je umrla, verovali ili ne, svi satovi u mom stanu su stali, a kasnije sam čuo tu tužnu vest - pričao je Dujmić tada.

Sukob između članova benda "Novi fosili" nastao je odlukom ekipe da se 2014. godine Rajko izbaci iz benda, nakon čega je on podneo tužbu Trgovačkom sudu.

Godine 2016. doneta je privremena mera kojom je odlučeno da Sanja Doležal, Vladimir Kočiš Zec i Marinko Kolnago nemaju pravo da nastupaju koristeći naziv "Novi fosili", jer je Dujmić osnivač grupe i autor većine pesama.

Međutim, njih troje to nisu poštovali, zbog čega je na Fejsbuku Rajkova žena reagovala.

- Sanja, Marinko i Zec, bez obzira na privremenu meru koju je doneo Trgovački sud i koja je na snazi do pravosnažnosti presude, vezanu za povredu prava korišćenja imena "Novi fosili", nastupaju pod imenom "Novi fosili" 14. 2. 2020. u Splitu - napisala je Snježana tada.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Karantena

    I dan, danas slušam njihove pesme. To su bila vremena, tada su bile pesme pune emocija. Ovo sada veze s'vezom nema.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima