≫ 

Isidora je poslednju objavu imala pre 57 dana, recitovala je Isusovu Molitvu

Književnica se godinama borila sa opakom bolešću

  • 2
Isidora Bjelica

Isidora Bjelica/Foto: ATA Images

Književnica Isidora Bjelica, koja je u sredu, 5. avgusta, preminula nakon višegodišnje borbe sa opakom bolešću u 53. godini, poslednji put se oglasila na društvenoj mreži 9. juna ove godine.

- Isusova Molitva - Gospode Isuse Hriste Sine Božiji, pomiluj me grešnog - stoji na Instagram profilu pokojne književnice, gde je i objavila skrinšot.

U komentarima na ovoj objavi nižu se oproštajne poruke upućene Isidori.

Isidora Bjelica

Poslednja objava Isidore Bjelice/Foto: Instagram/isidorabjelicapajkic

U februaru 2018. godine Isidora je na Instagramu objavila potresne reči, možda i svoj najtužniji status ikada, kada je napisala između ostalog: "Dođe dan u kome znaš da nećeš više morati da sahranjuješ nikog koga voliš, jer je ostala još samo jedna sahrana...".

Isidora Bjelica preminula je u stanu svojih roditelja na Novom Beogradu. Informaciju o smrti Isidore Bjelice potvrdila je njena sestra.

Rođena je u Sarajevu 10. decembra 1967. godine, gde je i završila gimnaziju. Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu (odsek dramaturgija) i magistrirala sa tezom "Tehnotriler kao savremeni oblik tragedije".

Bila je u braku sa Nebojšom Pajkićem s kojim je imala dvoje dece, Lava Grigorija i Vilu Evangelinu.

Autor je više od 40 knjiga posvećenih različitim generacijama, a pored toga pisala je više pozorišnih komada i radio drama.

Rediteljka je filma "Dorćol-Menhetn", a u pozorištu je režirala "Sarajku u Beogradu" i komediju svog supruga Pajkića, "Marhatana".

Kao TV autor radila je nekoliko projekata, od toga "Klot-Frket" na BK televiziji i BN televiziji, i "Isidorin ljubavni vodič" na televiziji Metropolis.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brankica

    6. avgust 2020 | 07:43

    Svedocila je Gospoda naseg Isusa Hrista. Sada ce se radovati u Nebeskom raju Njegovom

  • Mila Bojanovic

    6. avgust 2020 | 12:01

    Nek joj je večna slava i hvala na svemu. Verovatno će je više ceniti sada kad je nema ovde. Mnogo je uradila za sve žene u Srbiji i svetu. I spasavala mlade pseudo - kulture, kiča i sunda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA