≫ 

Balaševićeva žena objavom rasplakala ćerku: "Idi, bre, mama... Doručkujem, čitam i plačem"

Inspirativan komentar Olivere Olje Balašević

  • 3
Đorđe Balašević, Olivera Olja Balašević Đorđe Balašević, Olivera Olja Balašević Foto: Facebook/Beba Balašević

Olivera Olja Balašević. supruga poznatog kantautora Đorđa Balaševića, nastavila je da inspiriše svoje obožavatelje. Naime, ona je na društvenim mrežama objavila svoju fotografiju iz detinjstva koja nikada do sada nije bila viđena u javnosti.

Olja, koja se u mladosti uspešno bavila gimnastiku, pozirala je sa medaljom, a oko nje su bili izlepljeni mnogi novinski članci u kojima je pisalo o njenim sportskim dostignućima. Inače, Olivera je svojevremeno uspela da obezbedi normu za Olimpijske igre, što je i sama navela.

Supruga Đorđa Balaševića citirala odlomak iz njene knjige "Planeta dvorište", koji je i te kako inspirisao mnoge.

"Citius, altius, fortius...

Oko toga smo se olimpijada i ja od početka složili. Ali geslo, nije važno pobediti nego učestvovati, po meni je već zahtevalo manje prepravke. Možda samo toliko da ako nije važno pobediti, važno je bar pokušati da to učiniš. Dajući pre desetak godina svoj prvi sportski intervju, moj sin je, na pitanja postavljena o sebi, prvo naglasio da je njegova mama svojevremeno ispunila olimpijsku normu, i da nije ništa čudno da i on nosi te takmičarske gene.

Nisam imala srca tu iskrenu izjavu da kvarim zanovetanjem kako u gimnastici nešto kao norma nije postojalo, i da ga zamaram terminima kao što su “kandidat” i “plasman” jer sam znala na šta misli, a to se svodilo ipak na isto. Nema te norme na koju sam se namerila, a da nisam uspela da je ostvarim.

Ako od života ne napraviš olimpijadu, kao da u njemu nisi ni učestvovao: pobediti u skakanju s mosta u kategoriji takmičarki do šest godina; trijumfovati u unošenju tri tone uglja u konkurenciji parova sa mamom; izvesti zvezdu na gredi upecanoj u Begeju; prva skočiti "cukaharu"; diplomirati sa najboljim prolaznim vremenom u disciplini majke dva deteta; ne propustiti visinu ni jednog roditeljskog; sa obe unuke ubedljivo, bez potrebe za foto-finišem, pobediti u trci dečijih kolica kroz Zmaj-Jovinu ulicu u Novom Sadu. I sve to samo da bih svim tim neosvojenim i sa po kojom osvojenom medaljom pretopljenom u zlato, pokušala da restauriram i popravim polupani porcelanski tanjir oslikan neoprostivo tegobnim životom moje mame.

Brže, više, jače.

Bolje, jednom rečju.

Uvek najbolje što možeš." Planeta Dvorište, str. 22", napisala je Olja.

Ovaj status rasplakao je i Oliverinu ćerku glumicu Jovanu Lolu Balašević.

- Idi, bre, mama, doručkujem, čitam i plačem k'o Ričard Džuel preko one krofne u Klint Istvudovom filmu - napisala je Lola Balašević.

Olivera Balašević, Jovana Balašević Printskrin: Instagram/olivera.balasevic

Evo i objave Olivere Olje Balaešević:

 
 
 
View this post on Instagram
"Citius, altius, fortius... Oko toga smo se olimpijada i ja od početka složili. Ali geslo, nije važno pobediti nego učestvovati, po meni je već zahtevalo manje prepravke. Možda samo toliko da ako nije važno pobediti, važno je bar pokušati da to učiniš. Dajući pre desetak godina svoj prvi sportski intervju, moj sin je, na pitanja postavljena o sebi, prvo naglasio da je njegova mama svojevremeno ispunila olimpijsku normu, i da nije ništa čudno da i on nosi te takmičarske gene. Nisam imala srca tu iskrenu izjavu da kvarim zanovetanjem kako u gimnastici nešto kao norma nije postojalo, i da ga zamaram terminima kao što su “kandidat” i “plasman” jer sam znala na šta misli, a to se svodilo ipak na isto. Nema te norme na koju sam se namerila, a da nisam uspela da je ostvarim. Ako od života ne napraviš olimpijadu, kao da u njemu nisi ni učestvovao: pobediti u skakanju s mosta u kategoriji takmičarki do šest godina; trijumfovati u unošenju tri tone uglja u konkurenciji parova sa mamom; izvesti zvezdu na gredi upecanoj u Begeju; prva skočiti “cukaharu”; diplomirati sa najboljim prolaznim vremenom u disciplini majke dva deteta; ne propustiti visinu ni jednog roditeljskog; sa obe unuke ubedljivo, bez potrebe za foto-finišem, pobediti u trci dečijih kolica kroz Zmaj-Jovinu ulicu u Novom Sadu. I sve to samo da bih svim tim neosvojenim i sa po kojom osvojenom medaljom pretopljenom u zlato, pokušala da restauriram i popravim polupani porcelanski tanjir oslikan neoprostivo tegobnim životom moje mame. Brže, više, jače. Bolje, jednom rečju. Uvek najbolje što možeš." Planeta Dvorište, str. 22 #planetadvoristeA post shared by Olivera Balašević (@olivera.balasevic) on

Video: Đoletova dragana kao devojčica! Olivera Balašević skočila salto u bazen

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sojic

    26. avgust 2020 | 11:12

    Zamisli odgovaras mami preko instagrama umesto da odes do nje ili pozoves telefonom....al da, onda nece ceo svet videti i onda njen komentar nema smisla..... eee sa majkom se dopisujes preko drustvene mreze...koliko smo pukli kao narod......

  • uuuuuuh

    26. avgust 2020 | 11:23

    Retko antipaticne , a TEK Ona srednja ........

  • Ja

    26. avgust 2020 | 13:06

    Nešto mi se cini kao Djoletov stil pisanja 😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA