• 3

Supruga Rajka Dujmića podržala menadžera koji se obratio pevačima koji ga neiskreno žale

Snježana je podržala Softića navodeći kako je svaka njegova reč tačna

  • 3
Edwin Softić, Snježana i Rajko Dujmić

Printskrin: Facebook/Edwin Softić, RTL, Facebook/snjezana.dujmic99

Supruga preminulog Rajka Dujmića, Snježana Dujmić, na društvenim mrežama je podržala estradnog menadžera Edvina Softića koji je ispisao poduži status svima onima koji se, kako je on naveo, neiskreno prisećaju pokojnog muzičara.

Ona je objavila dva statusa u kojima se zahvalila menadžeru navodeći kako su njegove reči tačne.

- Edvine, hvala ti na istini, jer sve si od reči do reči tačno rekao - napisala je Snježana u prvom statusu.

- Edvine, hvala ti u Rajkovo ime na hrabrosti i istini koju si rekao - glasio je drugi status supruge Rajka Dujmića.

Estradni menadžer Edvin Softić oglasio se na Fejsbuku statusom koji je uputio svim, kako je naveo, neiskrenim ljudima koji se opraštaju od Rajka, uz reči kako će dobiti "puno neprijatelja zbog toga što piše".

Pročitajte celu objavu:

- Čitam puno toga danas o Rajku Dujmiću! Većinu vas može biti sram! Svi se razmećete i pišete, opraštate se, gde vam je moral, bar stid, sram… Pa da ćutite, a opet znam ne možete, zovu vas svi, morate nešto reći, mnoge vas je stvorio, treba javnosti reći i izreći da je bio genije, a da pređete crtu i povučete sve gnusnosti koje ste mislili i izgovarali o njemu?! I želite jako da se pokažete kako ste ga poštovali, voleli, čuli se s njim svaki dan, živeli s njim njegove probleme, a najogavnije reči sam lično čuo iz vaših usta i svedok sam vaše bezobzirnosti, i svi sad prepričavate svoje prelepe dogodovštine i susrete, da bi ukrali za sebe deo njegove popularnosti jer vam sad treba da biste se pojavili u medijima i, vidim, svi imate fotke s njim stare po ko zna koliko godina i svi ste mu bili veliki prijatelji, a nikad do sad to nigde niste objavili - započeo je Softić svoju objavu.

Dobiću puno neprijatelja zbog ovog što pišem, ali s neprijateljima sam naučio da živim, on nije znao i nije mogao to da podnese! To ga je ubijalo i na kraju ubilo! Ja nijednu fotku s njim neću objaviti, to su naše uspomene, niti ću se bilo čime hvaliti, ali bio sam u tim estradnim 'go*nima' 35 godina. Znam ko ste, šta ste i verujem da sam ga bolje poznavao od vas mnogih kojima je podario sebe u svojim pesmama, ali zaborav je nastao kad vas je stvorio, a niste ga više trebali! Sad ćete se trgati, dežurni lovci, da pišete njegovu biografiju, sve što će vam doneti njegovo mrtvo telo… I uprihoditi vam vaš veliki fundus fotografija koje imate, verujem, negde u arhivi, više nego i njegova žena! E, sad bi vam svima napisao imena, ali neću, biće vremena, kad ga ispratimo i da mu duša nađe mir! Ima vremena - poručio je menadžer.

- Da li ste poznavali Moku? Da li znate ko je to uopšte? Da li ste poznavali Đurđicu (ja sam joj bio menadžer, odmah kad je otišla iz Novih fosila), na nju ste svi već ionako odavno zaboravili (nije to više komercijalno), na kraju, da li vi svi koji pišete o Rajku Dujmiću, da li ste ga uistinu poznavali?! Ne! Siguran sam danas, više nego ikad. Poznavali ste njegove hitove, pesme, pomoć i moć, sve što ste trebali i koristili dok je bio u ekspanziji svog emotivnog naboja i onog što vam je rodio. Ali kad ste se kao zadnji 'primitivni Balkanci' suočavali s pričama i spoznajama o njegovoj nemoći, patnji, svemu što mnogi skrivaju i vešto se prikrivaju, tu ste čuvali svoj medijski imidž.

Da, nije bio kao vi i nije imao tu moć da odglumi, za razliku od vas, svoju bol i nemoć, nije tu bio vešt - napisao je, a potom se sa nekoliko rečenica oprostio od Rajka.

Rajko, našao si konačno svoj mir, želeo si da odeš (ne na ovaj način), tuga i razočarenje te je ubilo već odavno, pokušavao si da pronađeš opet one ljude kojima si sve dao, ali njih nije više bilo. Znam, sve znam. Lako je s tobom biti u društvu dok si bio neprikosnoven… Nisu znali, možda sad znaju šta su godinama činili i zamisli, sad bi i bili uz tebe i pomogli ti na tvom putu traganja za njima ili takvima! Ostali su ti retki i tvoja supruga, ali to je bilo malo da bi popunilo tvoju veliku dušu. Umro si jer si to želeo odavno, ovo vreme nije ono u kojem si ti davno naučio da živiš, samo si se patio, emotivno otupeo u nadi, a nadu ti nisu dali. Bio si oportun prema svima, jer si verovao u svoju bajku do kraja. Nisu to više bili ti ljudi, a nisi našao nigde svog novog Moku, Popadića… A toliko si ih trebao! Pokoj ti večni. Idi, otišao si ti, ali nikad ti neće uzeti ono što je tvoje i samo tvoje, to nisu mogli, a i to su pokušali! Tvoje pesme! - zaključio je.

Podsetimo, Rajko Dujmić preminuo je u utorak, 5. avgusta, u 65. godini u bolnici u Rijeci, od posledica teške saobraćajne nesreće koju je doživeo prošle srede.

Video: Sanja Doležal o 50 godina Novih fosila, koncertu u Beogradu, Rajku Dujmiću i zavisnosti

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    Pa onda se i ona ogrešila o njega jer ga je prijavila za maltretiranje......ovde nema nevinih a o pokojnicima sve najbolje.

  • Che

    U pravu je ovaj covek. Tako se uglavnom stvari odvijaju na Balkanu. Tapsanje po ramenu dok te ne iskoriste. Samo korist ovde vlada. Rajko je bio umetnicka dusa. Da nije ne bi bilo toliko divnih i emotivnih pesama koje nam je ostavio u amanet. To mu ne moze niko uzeti, hvala mu na emociji kojom nas je obogatio. Slava ti Rajko... vecna.

  • ime

    Ovo ona zena sto je prebio pa zaglavio zatvor?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima