• 29

Tanja Savić prijavila muža za otmicu sinova: Dušanu preti zatvorska kazna do čak 30 godina

- Ćutala sam četiri meseca i nisam htela da iznosim u javnost privatne detalje, ali sada sam morala da tražim pomoć - kaže pevačica

  • 29
Tanja Savić

Tanja Savić, Foto: ATA Images

Pevačica Tanja Savić (35) je posle četri meseca odlučila je da progovori o drami koju preživljava zbog odluke njenog muža Dušana Jovančevića, da njihove sinove odvede u Australiju bez njenog znanja.

Naime, pevačica tvrdi da je njen muž na neki način oteo njihove sinove Maksima i Đorđa, a kako pišu pojedini mediji to bi Dušana moglo da košta novčane i zatvorske kazne.

Tanja još od maja pokušavala na miran način da reši spor sa mužem kako on ne bi snosio posledice, ali je sada odlučila da se bori za decu po svaku cenu i alarmira državne organe kako bi joj pomogli.

- Dušan je odveo decu u Australiju bez Tanjine saglasnosti. Ona je bila ubeđena da će rešiti problem, međutim od kada joj je zabranio čak i da se čuju telefonom, pevačica je očajna. Prijavila ga je u našoj policiji, a njen advokat je poslao prijavu i australijskoj policiji. Ministarstvo spoljnih poslova i Ministarsvo pravde je upoznato sa njenim slučajem i uradiće sve da joj se deca vrate - kaže izvor blizak Tanji.

On tvrdi da su zakoni u Australiji jako oštri i da su žene kao majke veoma zaštićene, pa je sigurno da bi Tanja dobila decu veoma brzo, no problem predstavlja to što su mališani njihovi državljani, a pevačica želi da ih dovede da sa njom žive u Srbiji.

- Tanja nema ni želje ni novca da živi u Australiji. Zato će podneti zahtev da dobije starateljstvo nad decom i da joj bude omogućeno da ih dovede u Srbiju. Ona ima dokaz da su deca oteta jer su imala boravište u Beogradu, išla su ovde u školu, bila su i zdravstvenom sistemu. Dušanu preti od šest do 30 godina zatvora, a moraće da plati i kaznu od 25.000 dolara. Osilio se, jer je mislio da će Tanja doveka ćutati - zaključuje sagovornik Informera.

I sama pevačica je potvrdila da je krenula u "borbu" protiv svog supruga, odnosno starateljstvo nad decom, a objašnjava i zašto tek tako ne može da ode u Australiju i uzme sinove.

- Ćutala sam četiri meseca i nisam htela da iznosim u javnost privatne detalje, ali sada sam morala da tražim pomoć. Govore mi ljudi što ne odeš po svoju decu, ali ne mogu tek tako da odem u Australiju i da ih dovedem u Srbiju. Ja čak nisam ni njihov državljanin. To bi onda značilo da sam ja sinove otela od Dušana. Tražila sam pomoć i od naše države, ali i od australijske i sada čekam njihovu pomoć - kaže Tanja zadržavajući suze.

Ona je svesna da njenom mužu preti velika zatvorska i novčana kazna, ali, kako se navodi, više za to ne mari jer je Dušan prešao granicu i na sve načine pokušava da je odvoji od njihovih naslednika.

- Moj suprug je uradio nešto najgore što može jednoj majci da se uradi - oduzeo mi je decu. To nije smeo da radi jer nije ljudski, ali i kažnjivo je zakonom. Ja sam sve htela da uradim za njega, štitila sam ga, ali prešao je granicu. - kaže pevačica.

Video: Pričalo se da imaju probleme u braku, a Tanja Savić samo dodaje ulje na vatru: Moj muž isključivo gleda samo sebe

(N. L.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mara

    Nikad zene ne smiju ćutati o nasilju bilo koje vrste. Posebno javne ličnosti, imaju medije i prostor. Ona godinama priča med i mlijeko sve super sve bajno.. .da je u startu lupila sakom o sto..ne bi doslo do ovoga...sad ide tezim putem i to je tuzna istina.

  • Goga

    E obilo ti se o glabu cutanje Drugi put razmidli sta radis

  • Злата

    Па деца аутоматски имају и наше држављанство, по мајци. То треба адвокати да јој среде. А она нек се бобри за своју децу, она је добра мајка и сви је подржавамо!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima