≫ 

"Hvala ti što si to bio ti": Severina se emotivnim statusom prisetila Arsena Dedića

Legendarni kantautor preminuo je pre 5 godina

  • 1
Severina, Arsen Dedic Foto: Instagram.com/severina, Tanjug/Tanja Valič
Severina, Arsen Dedic Arsen Dedić, Severina Foto: Instagram.com/severina, Tanjug/Tanja Valič

Na današnji datum, 17. avgusta 2015. godine preminuo je jedan od najpoznatijih kantautora bivše Jugoslavije Arsen Dedić.

Slavnog pevača je na godišnjicu njegove smrti prisetila i Severina Kojić, koja je na Instagramu objavila emotivan status posvećen njemu.

- Arsen Dedić je bio faca, svoj, u svom svetu, s pesmama koje sam slušala k’o mala... "Dida moj", "Djevojka za jedan dan"... Imala sam sreću da se družim s njim, bio je neverovatno duhovit... Našla sam snimak koji me je (pod)setio na njega i nasmejao do suza... Hvala ti, Arsene, što si to bio ti. Hvala ti za pesmu ”Sama na sceni”, ali po ovome ću te pamtiti, po tvom humoru... Kažu da čovek kad se počne da se smeje na svoj račun, sve preboli... - napisala je Seve.

Evo i njene objave.

Podsetimo se nekih legendarnih pesama nezaboravnog Arsena Dedića.

Arsen Dedić - "O, mladosti":

Arsen Dedić - "Ne daj se, Ines":

Arsen Dedić - "Djevojka za jedan dan":

Arsen Dedić - "Milena":

Video: Severina otkrila u Knjaževcu: Želim dete!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • R. Vukasinovic

    18. avgust 2020 | 01:16

    Najdraze Arsenove pesme su mi "Mladosti", " Djevojka iz moga kraja" i jedna manje poznata pesma, ciji naziv ne znam, ali pamtim stihove koje je Arsen izgovorio u jednoj TV emisiji, kada je ispricao i zanimljivu pricu o tome kako je pesma nastala. Tokom 90-tih, za vreme rata u bivsoj Jugoslaviji, Arsen je na televiziji video snimak u kome je prepoznao svoju majku, koja je preturala po rusevinama njihove porodicne kuce, kako bi pronasla i spasila njihovu slavsku ikonu. Naime, Arsenova majka, koja je pre udaje bila katolkinja, primila je pravoslavnu veru udajom za Arsenovog oca, Srbina pravoslavca. Potresen prizorom svoje majke, koja na rusevinama kuce drzi u ruci slavsku ikonu, Arsen je u dahu napisao sledece stihove: " TU GDE ZMIJA KOZU SVLACI, TI SI S' OVOM ZEMLJOM SRASLA, TI SI ZADNJU VATRU SPASLA, TU GDE CU JE OPET NACI. KO LANTERNA U SRED NOCI, U RUCI TI SLIKA SVECA; RAZASUTA SVETOM DECA, O, DA LI CE NEKAD DOCI?" Ovi stihovi su na mene ostavili tako snazan utisak, da sam ih zapamtila samo posle tog jednog slusanja i svaki put kada se setim Arsena, setim se i njih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA