≫ 

"Pevala sam ispraćaj u vojsku, a otac mi je ležao u kapeli. Roleks, slike... Krvavo sam zaradila!"

- To je bilo strašan osećaj - iskrena je pevačica

  • 16
Sahrana Saban Saulic Vera Matović Foto: Marko Jovanović

Vera Matović pričala je o bolnim iskustvima kroz koje je prošla tokom karijere, a jedno od njih veže je za kolegu Eru Ojdanića.

- Meni je majka umrla u četvrtak, a ja sam u ponedeljak otišla da pevam. Ona je za to vreme bila u kapeli dok smo čekali da je sahranimo. Otac mi je umro otprilike kad je i Erin otac preminuo. I zajedno nas dvoje idemo 2000. da pevamo ispraćaj čoveku, a očevi nam leže u kapelama - rekla je Vera i nastavila:

- To je bilo strašan osećaj. Oboje dođemo u crnini, i ja ga pitam: "Eki, kako da uđemo u crnini, čovek ispraća sina u armiju?". I on kaže kako se nije setio da je u crnini. Imam, kaže, u kolima teksas jakne. Onda zajedno uđemo sa teksas jaknama unutra u dvorište sa osmehom na licu. Mi smo bili toliki profesionalci da se na našim licima nije videla tuga koju smo nosili u srcu. Neke kolege su lagale da im je otac preminuo, a otišle na drugu tezgu da pevaju - navela je pevačica.

Matovićeva je podelila još jedno iskustvo, rekavši da je "krvavo zaradila novac", da narod ne misli drugačije.

- Naše pare su zaista krvavo zarađene. Ja sam odlive dobijala. Jednom prilikom na Pantelijev dan, jedne godine u Takovu kod Milanovca. Naježim se sva kad se toga setim i sada. Prođe me jeza i žmarci. Tu je bio podignut šator, nema krila. Promaja duva na sve strane. Pevala sam, a na meni je bila kratka suknjica i krv mi šikljala niz noge - rekla je Vera.

- Siđem sa scene, izađem. Rekla sam doktoru odakle dolazim. On mi kaže da hitno idem kući. Nisam to uradila da ne propadne moj gazda. Obučem suknju maksi i ponovo se tamo vratim. Dolazim posle dva i po, tri sata, a oni svi čekaju mene. To je bukvalno krvavo zarađen novac. Narod treba ovo da zna, da ne misli da smo mi ovo zaradili "roleks", slike ili tašne ko zna kako, mi smo to zaradili od tog naroda ispod šatre. Oni su želeli nas, niko njima nije zavukao ruku u džep. Mogla sam tad da platim glavom, da umrem, ali sam htela da gazdu ispoštujem - zaključila je ona za Srpski telegraf.

VIDEO: Bebu od 27 dana nosila na nastupe: "Menadžeri mi nisu dali da sedim kod kuće"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hmmm...

    21. avgust 2020 | 12:54

    Mnoge moje koleginice rade s odlivom u proizvodnji. Neke su imale rak, neke su dijabetičarke...insulin 4 puta dnevno..itd...a prinuđene su da svaki Božji dan stoje na nogama..pa i duple smene... DRAGA VERA, ONE SEBI NE MOGU DA PRIUŠTE ROLEX ! Rade da prehrane i obuku svoju decu.

  • 93110

    21. avgust 2020 | 11:52

    Alavost na delu

  • B

    21. avgust 2020 | 17:49

    To jeste krvavo zaradjen novac ali time samo dokazujete da vam je novac vazniji od svega. Vi mozete sebi da priustite da odbijete tezgu ili da neko vreme ne nastupate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA