Tanja nije javno govorila o ljubavi sa Dušanom, ali je pevala o gorkim osećanjima nevoljene žene

- Da li me je inspirisao njen život, emocija, sreća ili tuga, sami prosudite - rekao nam je tekstopisac Saša Lazić

  • 7
Tanja Savić, Dušan Jovančević, Karići venčanje, Vila Jelena Tanja Savić i Dušan Jovančević/Foto: Nikola Tomić

Pevačica Tanja Savić prolazi kroz tešku porodičnu situaciju nakon što je njen suprug Dušan Jovančević pre četiri meseca odveo njihove sinove u Australiju, bez pevačicine dozvole. Ona ih od tada nije videla, a Jovančević i njegova porodica Tanji brane kontakt sa decom.

Tanja je izjavila nedavno da je svoj život opisala u pesmi "Siroče". Međutim, kada se osvrnemo na sve njene pesme, stiče se utisak da je svakom od njih poslala snažnu poruku iz svog privatnog života.

Numere nekadašnje takmičarke Zvezda Granda, kojoj su svi predviđali veliki uspeh, pune su simbolike i mogu se povezati sa detaljima skandala koji su pratili Tanju i njenog supruga.

Tanja je u početku pevala o srećnom životu punom ljubavi, a onda je kroz svoje pesme dočarala život prevarene i povređne žene, koju partner laže i ona shvata da on nije sposoban da je voli.

"U moru laži istnom mi dokaži da nisi s njom, da si u lošoj fazi, pričaj mi dok ne svane zora"

Tanja je pesmu "Pogrešna adresa za ljubav" objavila 2018. godine, a godinama ranije pisalo se da Dušan navodno vara pevačicu, zbog čega je njihov brak u krizi.

"Svake druge noći tuđe usne

Ko meduze ostavile trag bi,

U slušalici ćutanje još čujem

Još uvek kao sudbinu te tražim.

Bezobrazno ko nikad kidaš me,

Otrov si kroz vene sto mi teče

Ne postavljaj mi opet pitanje

Zašto tako slaba sam na tebe"

Pevačica Mari Jana iznela je jednom prilikom tvrdnje da joj se Dušan navodno pre nekoliko godina udvarao, što je odmah ispričala Tanji, koja je to rešila sa Jovančevićem.

- Tanja je super devojka, sve najlepše mislim o njoj. Dušan definitivno nije neko ko je čovek za nju! Ona je dobra, nežna, mila, ne idu mi zajedno. Kažu mi da ličim na Tanju, ne znam, možda se on napio pa nas pomešao.  Nas dve smo radile zajedno, jednom smo imale neku situaciju kada je Dušan malo više popio, ali rešeno je to. Istog momenta kada se to desilo, njoj je rečeno, a onda je to ona rešila sa njim - rekla je ona jednom prilikom.

Tanja je u numeri "Soba zablude" pevala o krahu jedne ljubavi i to baš zbog "grešnih noći".

"Na litici sam sama, stojim,

Teške noći tvoje sve su grešne,

a sve hladniji su moji snovi

ljubav odpadne k’o list u jesen.."

"Za ljubav nisi" još jedna je simbolična pesma je koju je Tanja publici donela na svoj način:

"Dok na tebe mislim da li znaš

Tamo gde sam ja je uvek mrak

A sve od sebe dajem

Budi bar muško pa mi reci da je kraj

Kad za ljubav nisi"

Takođe, u numerama "Osuđeni na bol", "Laga laga", "Stranci", "Prostakuša", "Švaler"..,. provlače se simbolični nazivi, a akcenat je na muško-ženskim odnosima.

Tekstopisac Saša Lazić radio je za pevačicu numeru "Široče", za koju je ona rekla da je biografska. Kontaktirali smo Sašu i pitali da li je pesme koje je pisao za nju radio na osnovu njene priče, odnosno detalja iz života koje je znao.

Tanja Savić mi je kao inspirativan lik za saradnju i svaku pesmu koju sam radio za nju, radio sam namenski. Da li me je inspirisao njen život, emocija, sreća ili tuga, sami prosudite. I pesme "Švaler" i "Prostakuša" i "Siroče", su zanimljivih naziva - rekao nam je Lazić i dodao:

- Kada radim sa nekim, hteo-ne hteo, delimično sam uključen u privatni život te osobe, delimično sam u toku šta se dešava, jer je sasvim logično da nekad sedim i ručam sa tim ljudima, da idemo u provod zajedno, da se nađemo u mom studiju...

Pevačica je ranije izbegavala da govori o svom suprugu javno, sve do momenta kada ju je odvojio od dece. Mnogi komentarišu da je Tanja godinama ćutala o braku i ljubavi sa Dušanom, ali da je svoja osećanja otpevala u pesmama.

Video: Pričalo se da imaju probleme u braku, a Tanja Savić samo dodaje ulje na vatru: Moj muž isključivo gleda samo sebe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Febo

    24. avgust 2020 | 18:28

    Daj bre ljudi,sto je mnogo,mnogo je

  • D

    24. avgust 2020 | 19:43

    Jel moze neka institucija da joj pomogne ili ne? Od svakodnevnog pisanja nema nista

  • H

    24. avgust 2020 | 19:35

    Ova vise paznje privlaci sada nego kad je imama karijeru

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA